AK Partili Çırakoğlu: İkizdereliler 'vah yandım' demeye başladı bile

AK Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun Rize'nin İkizdere Vadisi'ni doğal sit alanı ilan e

AK Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun Rize'nin İkizdere Vadisi'ni doğal sit alanı ilan etmesinin İkizderelileri 'vah yandım' dedirtecek kadar etkileyebileceğini söyledi.

Partisinin İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Çırakoğlu, İkizdere Vadisi'nin doğal sit alanı ilan edilmesinin bölgede yapılması planlanan Ovit tünelini derinden etkileyeceğini savundu. Vadinin sit alanı ilan edilmesini destekleyen İkizderelilerin genellikle maddi anlamda durumları iyi seviyede olan ve il dışında yaşayan insanlar olduğuna dikkat çeken Çırakoğlu, "Bu karar sit alanı ilan edilen bölgede yaşayan İkizdere halkını yakından ilgilendirmektedir. Dolayısıyla konunun muhatabı da orada yaşayan insanlardır. Kararın ardından ciddi şekilde etkilenecek olan İkizdereliler şimdiden 'vah yandım' demeye başladı bile." dedi.

2011'DE OVİT TÜNELİNE BAŞLANIYOR

AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu ise Türkiye'nin 2023 vizyonundaki 100 temel projeden biri olan Rize-Mardin otoyolu projesi kapsamındaki Ovit tüneline 2011 sonu itibariyle iki taraftan da kazma vurularak başlanılacağını müjdeledi.

Tamamlandığında 14 kilometre uzunluğu ile Türkiye ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise en uzun 3'üncü tüneli olacak tünelle ilgili Bayramoğlu, "Bu proje 1 sene de bitecek bir proje değil, 4- 5 senelik bir projedir. Bu konu gündemimize alınmıştır. Çalışmalarımız tünele bir an önce başlatılabilmesi adına devam etmektedir.'' diye konuştu.

2011 GENEL SEÇİMLERİ

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, 2011 yılında ülke olarak yine tarihi bir seçim yaşanacağını belirtti. Karal, ''Bu seçim Başbakan'ımızın memleketi ilimiz için önemlidir. 2002 yılında başlatılan demokrasi devriminin kendisini tamamlayabilmesi için mutlaka 2011 seçimlerinden de tek başına iktidar olarak çıkmamız gerekiyor. Bu iktidarın yolu bizlerden geçiyor, bu salonda bulunan herkesten geçiyor. Bu iktidarın yolu hükümetimizin yaptığı icraatları ev ev dolaşarak anlatmaktan geçiyor. Bu iktidarın yolu yerel yönetimler kanalıyla yaptığımız yatırımların sevgiyle taçlandırılmasından geçiyor.'' ifadelerini kullandı.

Ağırlıklı olarak Rize gündemini yakından ilgilendiren olayların ele alındığı toplantıya Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, eski İl Başkanı Yılmaz Katmer, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Yönetimi, İl Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimi, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile