AK Partili Demiröz, Gürkan'i Ziyaret Etti

AK Partili Demiröz, Gürkan'i Ziyaret Etti

Çesitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen AK Parti Mali ve Idari Islerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Vedat Demiröz, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’i makaminda ziyaret ederek bir süre görüstüler.

Ziyarete, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalik ile Bülent Tüfenkci, AK Parti Il Baskani Ihsan Koca, AK Parti Kadin Kollari Baskani Özlem Pelitoglu, Ilçe Belediye Baskanlari ile kalabalik bir heyet katildi.

Ziyaret sirasinda Malatya tarihi hakkinda bilgiler aktaran Baskan Gürkan, “Malatya insanlik medeniyetinin basladigi Anadolu’yu anayurt yapan destan sehirdir. Ilk yerlesik hayatin, ilk devlet hayatinin, ilk bürokrasi hayatinin, gümrükleme islemleri ile muhasebe kayitlarinin yapildigi ilk yer burasidir. Tas devrinden demir devrine evrimin, demirin silah olarak kullanilmasi ilk burada olmustur. Geçtigimiz 26 Temmuz 2021 tarihinde UNESCO tarafindan insanlik medeniyetinin basladigi yer burasidir denildi. Anadolu’nun kapilari 600’lü yillarda gelen Türkler o dönemde burada Islam’la müserref olur ve burada Islam’in sancaktarligini yaparak Anadolu’nun fetih sürecini baslatirlar. Anadolu’da iki destan vardir; biri Danisment Gazi destani, bir digeri de Battalgazi destani. Malatya hem Türk tarihi açisindan hem Islam tarihi açisindan önemli bir merkezdir. Ayrica burada ilim irfan destanlari yazilmistir. Bu koltukta oturmanin vebali büyüktür. Aldiginiz yeri ileri götüremezseniz isgalci yönetici olursunuz. Oysa biz fetihçi yönetici olmak durumundayiz. Bu güzel sehre Evliya Çelebi Dar-ül Rifat dermis. Seçkin insanlarin yasadigi diyar diye ifade etmisler. Sizleri burada agirlamaktan misafir etmekten duydugum memnuniyeti belirtmek istiyorum” dedi.

Malatya’nin geçmisini yâd ettiklerini belirten AK Parti Mali ve Idari Islerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Vedat Demiröz ise yaptigi konusmada, “Sorumlulugunuz çok. Belediye Baskanligi döneminde bu sorumluluklari yapacaginiza da inaniyoruz. Yapilan hizmetleri görüyoruz. El birligiyle dostane bir sekilde Malatya’yi yasanabilir ve gerçekten sanayi olarak çok iyi, üretim olarak da çok iyi, iki tane üniversitemiz var, hastanelerimiz çok güzel göç veren degil göç alan bir il haline gelmisiz. Devamli katma deger üretiyorsunuz. Ülke ekonomisine destekleriniz oluyor. Malatya’ya gelmekten çok mutlu oldum. Çok güzel insanlarla tanistik. Malatya’nin bu güzelliklerini insallah ilk etapta MKYK toplantisinda Cumhurbaskanimiza iletecegiz” ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmalarin ardindan Baskan Gürkan, Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Malatya’ya kazandirilan hizmet ve yatirimlar hakkinda bir de sunum yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile