AK Partili Gençleri Kaçirip Darp Eden Sahislara 4 Yil 2'Ser Ay Hapis Cezasi

AK Partili Gençleri Kaçirip Darp Eden Sahislara 4 Yil 2'Ser Ay Hapis Cezasi

Eskisehir’de 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Gençlik Kollari’nda görevli gençlerin kaçirilip darp edilmesiyle ilgili 4 sahis hakkinda çikarildiklari mahkemece 4 yil 2’ser ay hapis cezasi verildi.

Eskisehir’de 2019 yerel seçimlerinde brosür dagitan Ak Parti Eskisehir Il Baskanligi’na bagli Ak Parti Gençlik Kollari’nda görevli 3 kisi, CHP Eskisehir Il Baskan Yardimcisi D.Ç.F.’nin de aralarinda bulundugu, toplam 4 sahis tarafindan kaçirilmis ardindan darp edilmisti. Olayin failleri gözaltina alinmis, sahislar hakkinda hukuki süreç baslatilmisti. 4 yilin sonunda mahkemece süpheliler hakkinda karar verildi.

Darp ve kaçirma olaylarinda ismi geçen 4 süphelinin her birine Eskisehir 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada 4 yil 2’ser ay hapis cezasi verildi.



“Süreçlerinin de takipçisi olmaya devam edecegiz”

Verilen mahkeme karari sonrasinda konusan AK Parti Tepebasi Ilçe Baskani Hakan Çizmelioglu, karardan memnun olduklarini dile getirdi. Çizmelioglu, “2019 yerel seçimlerinde gençlik kollarinda bulunan teskilatlarimiz brosür dagitiyorlardi. Maalesef ki o dönem görevli olan CHP Il Baskan Yardimcisi ve belediye çalisanlari gençlerimizin önlerini kestiler. Sahte bir kimlikle polis olduklarini iddia ederek arkadaslarimiz gasp ettiler ve kaçirdilar. Kendilerinin bu konuyla alakali görevli olduklarini söyleyerek darp ettiler. 2019 yilinda yasanan bu olaydan sonra biz dava açmistik. Bu yila kadar dava süreci devam ediyordu. Bu yasanan korkunç olayin takipçisi olmaya devam ettik. Sükürler olsun ki bugün kendileri ceza aldi. Kendilerine demokrasiden ve adaletten dem vurmaya çalisan CHP, bu olayda tekrardan sinifta kalmistir. Darp edenler toplamda 4 yil 2 ay cezaya çarptirildilar. Biz bu olayin diger süreçlerinin de takipçisi olmaya devam edecegiz. Alinan karardan son derece memnunuz. Yasanan bu olayda bizim gençlerimize yönelik eskiyaligin ve suçlulugun adalet makamlarinda karsilik buldugunu gördük. Ülkemizin seçimleri demokrasi üzerine kurulmustur. Gençlik kollarimizin brosür dagitimini bile hazmedemeyen bir güruh, olayda siddete basvurmustur. Siddet, hiçbir zaman çözüm degildir. Demokrasinin en güzel yeri her zaman sandiktir. 2023 yilinda da vatandaslarimiz gaspçi ve eskiya mantiginda hareket eden zihniyete izin vermeyerek demokrasiden yana bir tutum sergileyen AK Parti’ye teveccühlerini ileteceklerdir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile