AK Partili Hotar Açıklaması 'Ya Kuzgun Leşe Ya Devlet Başa'

AK Partili Hotar Açıklaması 'Ya Kuzgun Leşe Ya Devlet Başa'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, devleti tanımayanların hukuk karşısında layığını bulacaklarını belirterek, “Seçimle gelen teröre ışık yakmaz. Seçimle gelen gayri kanuni mihraklara dayadığını, insanların gözüne baka bakan söylemez, söyleyemez. ‘Ya kuzgun leşe ya devlet başa’ derler” diye konuştu.

İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Bulgurca Mahallesinde, toplam 12 bin 700 metrekare alandan oluşan Bulgurca Meydanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar’ın katılımıyla açıldı. Açılışa ev sahibi Menderes Belediye Başkanı’nın yanı sıra AK Parti İzmir milletvekili Necip Kalkan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve AK Parti yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, “Seçimle gelen seçilirken verdiği vaatleri yerine getirmeye çalışır. Bulunduğu yörenin eksikliklerini gidermeye, çalmadık kapı bırakmadan yüreklere girmeye çalışır. Bir dahaki sefer vatandaş ya seçer ya seçmez. Demokrasinin de gereği budur. Ama seçimle gelen ülkeyi bölmeye çalışmaz. Seçimle gelen teröre ışık yakmaz, seçimle gelen teröre geçit vermez. Seçimle gelen gayri kanuni mihraklara dayadığını, insanların gözüne baka bakan söylemez, söyleyemez. Böyle bir noktada ne derler; ‘Ya kuzgun leşe ya devlet başa’ derler” dedi.

“Hukuk karşısında layığını bulacaklar”

Hotar, devleti tanımayanların hukuk karşısında layığını bulacağını da belirterek, “Bugün geldiğimiz noktada devleti tanımayanlar, teröre ışık tutanlar ve şımarıklık içerine girenler, inşallah hukuk karşısında layığını bulacaklar. Bu ülke dünyanın ta öbür ucundan gelen düşmanlara geçit vermemiş. Kurtuluş Savaşı’nda ülkesini kurtarmış, 15 Temmuz’da insanlar ellerinde çakı olmadan şehit, gazi olmuş. Böyle bir millete geleneğinde, inancında olmayan hiçbir şey dayatamazsınız. Kabul ettirmeye çalışırsanız, devleti karşınızda görürsünüz” diye konuştu.

Öz sermaye ile 1,5 milyonluk yatırım

Projenin Menderes Belediyesi’ne 1,5 milyon liraya mal olduğunu ve Menderes Belediyesi’nin öz sermayesi ile yapıldığını belirten Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Bu meydanı bitirdiğimizde şunu duydum ve üzüldüm. Birileri malum zihniyet, ‘Bu başkan harbi aptal,gitti 3 bin nüfuslu, bin oyu olan Bulgurca’ya 1,5 milyonu gömdü’ diyorlar. Burada seçim zamanında hemşerilerimiz ‘Bizi yıllardır kandırıyorlar, oyumuzu alıyorlar’ demişlerdi. Biz dedik ki ‘Biz bu memleketin çocuğuyuz, bizim sözümüz söz’ dedik. Kim olursanız olun, hangi görevde olursanız olsun her zaman sözünüzün eri olun. Ben bu projeyi kazandırdığımız için bize aptal diyenlere şunu hatırlatmak istiyorum. Beyefendiler İzmirli su içecek diye buradaki kardeşlerim topraklarını terk etti. Burada bulunan yaşlılar bütün hatıralarını Tahtalı Barajı’nın sularının altında bıraktılar. Bulgurca 1,5 milyon değil 100 milyonluk projeyi hak ediyor. Biz dün olduğu gibi yarın da Bulgurcalı’nın yanındayız. 100 tane Menderes bir Türkiye yapıyor. Türkiye’nin yüzölçümü olarak 7’inci büyük ilçeyiz. Bugün İzmir’deki 30 ilçe arasında Menderes Belediyesi, 2,5 senede en çok proje üretmiş ve vatandaşın hayali olan işleri hizmete sunmuştur” dedi.

“Artık kime oy verdiğinize dikkat edin”

Başkan Soylu, CHP zihniyetine ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Diyarbakır’da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşine geçmiş olsun telefonu açmasına da tepki gösterdi. Soylu, “Biz birileri gibi laf, dedikodu üretmiyoruz. Bugün birileri İzmir’den Selahatin Demirtaş’a geçmiş olsun dileklerini sunuyor. 3 gün evvel HDP’nin Başkanı ‘tabanlarımız benziyor, gelin birleşelim’ diyor. Ey Yörük, ey Anadolu çocukları kime oy verdiğinize artık dikkat edin. Bugün siz Selahattin’in hanımına ‘geçmiş olsun’ diyin, biz bu ayyıldızlı bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz. Siz laf üretin memlekete nasıl ihanet ederizin peşinde koşun, biz hizmet üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da bütçenin 78 katrilyona çıktığına işaret ederek, Menderes’in de bu bütçeden pay alacağını anlattı.

12 bin 700 metrekare alana kuruldu

Menderes Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Bulgurca Mahallesinde gerçekleştirilen çalışmalar ile modern meydan ilçeye kazandırıldı. 5 bin 200 metrekare yapısal, 7 bin 500 metrekare yeşil toplam 12 bin 700 metrekare alandan oluşan Bulgurca Meydanı muhtarlık binası, kadın dayanışma ve kurs merkezi, aile sağlığı merkezi, basketbol sahası, futbol sahası, çocuk oyun grubu, fitness aletleri ve mini amfi tiyatrodan oluşuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile