AK Partili İşler Açıklaması 'Milletimiz Onay Verirse Başkanlık Sistemi Kabul Edilecektir'

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, “Alpaslan Türkeş başkanlık sistemi savundu. Belki bir uzlaşı olabilir. Sivil anayasa ile birlikte başkanlık sistemi getirilebilir. Nihai kararı milletimiz verecek. Milletimiz onay verirse başkanlık sistemi kabul edilecektir” dedi.

İşler, TBMM’ye kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İşler, “Önümüzde 4 altın yıl var. 4 altın yılı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Önümüzdeki en önemli meselemiz özgürlükçü bir anayasadır. 21. yüzyıla yakışır bir Anayasa’yı bu Meclis’te yapmamız lazım. Tüm siyasi partilerimizin bu konuda halkımıza vaatleri vardır. 24. dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalıştı ama neticeye varılamadı. Tüm partilerin destek vererek yeni sivil demokratik anayasa yapmamız lazım. AK Parti’nin sayısı yeni bir anayasayı tek başına yapacak sayıya ulaşmadı. Milletimiz sandıktan anayasa konusunda tüm partilere uzlaşın çağrısını yaptı. Bu konuda kararlıyız” diye konuştu.

"BELKİ BİR UZLAŞI OLABİLİR"

İşler, başkanlık sistemi ile ilgili olarak ise, “Başkanlık konusunda AK Parti’nin görüşü biliniyor. Cumhurbaşkanının halkın seçmesiyle birlikte Türkiye’de fiili bir dönem yaşıyor. Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesinin yararlı olacağını savunuyoruz. Gerek anayasa gerekse başkanlık konusunda tek başımıza karar almak durumunda değiliz. Partiler uzlaşırsa adım atılır. MHP’nin kurucu merhum Genel Başkanı Alpaslan Türkeş başkanlık sistemi savundu. Belki bir uzlaşı olabilir. Sivil anayasa ile birlikte başkanlık sistemi getirilebilir. Nihai kararı milletimiz verecek. Milletimiz onay verirse başkanlık sistemi kabul edilecektir” ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile