Ak Partili Kılıç‘tan 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "19 Mayıs bir başlangıçtır. Fikir ve karar sahibi Atatürk‘ün hedefine varan yolda ilk adımdır" dedi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajda 19 Mayıs 1919‘un Mili Mücadele‘nin fiilen başladığı tarih olduğunu belirten Suat Kılıç, şu ifadelere yer verdi:

"Atatürk, ‘milli hakimiyet öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar‘ ifadesiyle milli egemenlik ilkesinin gücünü ortaya koyarak, devlet hayatındaki önemini vurgulamıştır. Atatürk bir söyleşi sırasında; ‘Ben Samsun‘u ve Samsun halkını gördüğüm zaman memlekete ve millete ait tasavvurlarımın, kararlarımın herhalde yerine getirilebilir olduğuna bir defa kuvvetle inanmıştım.

Samsunluların hal ve durumlarında gördüğüm gözlerinde okuduğum vatanseverlik, fedakarlık, ümit ve tasavvurlarımı müspet bir inanca yeter olmuştur‘ derken de Türk tarihinde ilk defa kişisel egemenlikten milli egemenliğe geçiş sürecini başlatmaktaki haklılığını bir kez daha ifade etmiştir. 21. yüzyılda gençlerimizin kendi bireysel sınırları içinde sorumlu, duyarlı ve çalışma azmi içinde önemli görevler üstlenerek, ülke kalkınmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz. Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

vesilesiyle, Atatürk ilke ve inkılaplarının çok daha iyi anlaşılmasına gayret edildiği, Atatürk devrimlerinin ışığının gelecek asırlara taşınmasına yönelik yeni bir neslin, dinamik bir gençliğin temellendirilmeye çalışıldığı ve bu şuurun adeta arka arkaya zikredildiği 19 Mayıs haftasında Mustafa Kemal Atatürk ve onun şahsında cumhuriyetimizin eşsiz mücadelesini başlatan ve zaferlerle taçlandıran gazi ve şehitlerimizi saygıyla, minnetle, şükranla, rahmetle yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla

eğiliyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile