AK Partili Kuzu Açıklaması 'Vatandaş 7 Haziran Tablosunu 1 Kasım'da Değiştirecek'

AK Partili Kuzu Açıklaması 'Vatandaş 7 Haziran Tablosunu 1 Kasım'da Değiştirecek'

AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili adayı Burhan Kuzu, “Vatandaş ülkenin içinde olduğu tablonun farkına vardı. 1 Kasım seçimlerinde gereğini yapacağına inanıyorum. AK Parti 1 Kasım’da her kesimden oy alacaktır ve tek başına iktidar olacaktır” dedi.

AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili adayı Burhan Kuzu, Kağıthane’de ilçe teşkilatı ile bir araya geldi. Teşkilat üyeleri ile toplantı yapan Kuzu seçim çalışmalarını da değerlendirdi. “1 Kasım seçimi, 7 Haziran seçimin bir tekrarı yenilenmesi olacak” diyen Burhan Kuzu, “O bakımdan seçimin hassasiyeti çok önemlidir. Son 3 aydır yaşananlar bakımından da önemlidir. Türkiye’de son üç ay içinde bir hükümet sorunu yaşandı. Evet bir hükümetimiz var ama icraat yapmak istese mecliste sayısal gücü olmadığından yapamayacaktı. Yeni bir reform yapmak istese meclisten yasa çıkartacak bir sayısal rakama sahip değildir. Sahada bunu vatandaşa anlatıyoruz. Vatandaşa “üç ay seçimden önce, üç ayda seçimden sonra altı aydır memlekette parlamento çalışmıyor. Parlamento son 6 altı ayda birkaç kez toplandı ancak rutin kararlar dışında aldığı bir karar yok. 1 Kasım’daki seçimde eğer aynı tablo çıkarsa memlekette her alanda çok ciddi sorunlar yaşanır diyoruz” diye konuştu.

Burhan Kuzu, Türkiye’nin içinde bulunduğu tabloyu milletin artık algılamış vaziyette olduğunu belirterek, “Vatandaş arabanın bir kaza geçirmek üzere olduğunu görüyor. Seçim sahasında vatandaş her şeyin farkında olduğunu bize de hissettiriyor. Vatandaş oylarını geçen seçime oranla AK Partiye yöneltmiş durumdadır. Bunu bende çok net gördüm. Her siyasi partiden AK Partiye oy geçişi olduğunu ve olacağını görebiliyorum. Kürt vatandaşlarımızla konuştuğumuzda ‘Biz HDP barajı aşsın da yeni olaylar çıkmasın diye oy verdik. Ancak Demirtaş Kandil’den hiç ayrılmadı. Bu seçimde oy vermeyi düşünmüyoruz’ dediler. Tabii bu bizi memnun ediyor. Ben bu seçimden umutluyum. Bir oran vermek gerekirse anketler yüzde 44 diyor ama ben biraz daha yükselebileceğini düşünüyorum” dedi.

90 yıllık Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımların 4-5 kat fazlasının AK Parti döneminde yapıldığını belirten Kuzu, “Bunu millet görüyor ancak milletin şöyle bir talebi var. Vatandaş bize ‘Biz bu hizmetleri önemsiyoruz ancak emeklilerin ve taşeron işçilerin durumunu da görmekte yarar var’ diyor. Biz de bunu dikkate aldık. Başbakanımız birkaç gün içinde seçim beyannamemizi açıklayacak. Ben hükümetin bunu dikkatte alacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Güneydoğu halkının ayrı bir devlet kurmak gibi bir isteklerinin olmadığını da sözlerine ekleyen Burhan Kuzu, “Özerk yapılanma, özyönetim, federasyon gibi HDP’nin kandille beraber zikretmeye çalıştığı deli saçması hayallerine halk katılmadı. Bunu biz gördük. Aldıkları her türlü tedbire yaptıkları yığınaklara rağmen hiçbir ilimizde bir bölgesel yapılanma türünü yapamadılar. Bu bizim için halkın verdiği en büyük güvencedir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile