AK Partili Ölmeztoprak'tan Konteyner Kente Ziyaret

AK Partili Ölmeztoprak'tan Konteyner Kente Ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Yesilyurt ilçesinde ziyaret ettigi ettigi konteyner sakinleri ile bir araya geldi. Milletvekili Ölmeztoprak, konteynerlerde tek bir vatandas kalmayincaya kadar çalismalarin araliksiz sürdürülecegine söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Yesilyurt ilçesi Gündüzbey Mahallesi’nde depremzede vatandaslarla bir araya geldi. Konteyner kentte kalan vatandaslari ziyaret ederek sorun ve talepleri dinleyen Ölmeztoprak, sehrin yeniden imari ve ihyasi için ellerinden gelen tüm çabayi gösterdiklerini kaydetti.

Konteynerlerde tek bir vatandas kalmayincaya kadar çalismalarin araliksiz sürdürülecegine vurgu yapan Miletvekili Ölmeztoprak, “Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta meydana gelen depremlerde Malatya’da hak sahipligi çalismalari sonucunda toplamda 72 bin 513 hak sahibi oldugu, hak sahiplerinin 55 bin 286’sinin kent merkezinde, 17 bin 227’sinin ise kirsal bölgelerde bulundugu belirlenmistir. Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan AFAD Baskanligina teslim için bildirilen konut sayisi ise 5 bin 754 olup, 5 bin 649 konut kuralara dahil edilmis ve 2 bin 664 konutun anahtar teslimi yapilmistir. Anahtarlari teslim edilen afetzedeler içerisinde bin 604 kisi konteynerlerde kalmakta olup, bin 268 afetzede de kira desteginden faydalanmaktaydi“ dedi.

Kirsal bölgelerdeki hak sahiplilikleri ile ilgili bilgiler paylasan Milletvekili Ölmeztoprak, ”Yazihan ilçesinde TOKI Baskanligi tarafindan teslim alinmasi için bildirilen konut sayisi 76 olup, 51 bagimsiz bölüm kuraya dahil edilmis ve 50 konutun anahtar teslimi yapilmistir. Battalgazi ilçesinde teslim alinmasi için bildirilen konut sayisi 2 bin 175 olup, 2 bin 175 bagimsiz bölüm kuraya dahil edilmis ve bin 272 konutun anahtar teslimi saglanmistir. Depremlerde agir bir yara alan Dogansehir ilçesinde bu sayi 349 olup, 349 bagimsiz bölüm kuraya dahil edilmis ve 299 konut teslim edilmistir. Yesilyurt ilçemizde ise bildirilen konut sayisi 2 bin 722 olup, 2 bin 722 bagimsiz bölüm kuraya dahil edilmis ve bin 43 konutun anahtar teslimi yine yapilmistir. Akçadag ilçesinde 313, Arapgir‘de 33, Kuluncak ilçemizde de TOKI Baskanligi tarafindan teslim alinmasi için bildirilen konut sayisi 86 olup, 6 bagimsiz bölüm kuraya dahil edilmistir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile