AK Partili Tin; 'AFAD Devletimizin Yardim Eli'

AK Partili Tin; 'AFAD Devletimizin Yardim Eli'

AK Parti Denizli Milletvekili Sahin Tin, ziyaret ettigi AFAD yetkililere üstün gayretleri sebebiyle tesekkür ederek; “AFAD, devletin yardim ve sefkat elidir” dedi.



AK Parti Denizli Milletvekili Sahin Tin, Denizli AFAD il müdürlügünü ziyaret etti. AFAD Il Müdürü Ali Etiz ve Sube Müdürlerinin hazir bulundugu ziyarette son dönemde meydana gelen afetler ve yapilan çalismalarla ilgili bilgiler alan Milletvekili Sahin Tin, gayretleri ve fedakârliklari için tüm AFAD çalisanlarina tesekkürlerini iletti.

Türkiye’nin stratejik öneme sahip kritik bir cografyada bulundugunu belirten Milletvekili Sahin Tin; “Zaman zaman depremler, seller, yanginlar ve benzeri tabii afetlerle karsi karsiya kaliyoruz. Afetlere hizli müdahale hem can kaybinin önlenmesi hem de yaralarin süratle sarilmasina imkân taniyor. Bu anlamda AFAD çok önemli ve kritik bir görevi bihakkin yerine getiriyor. Denizli AFAD da en son Acipayam, Bozkurt, Çardak ilçelerimizde yasanan depremlerin izlerini silmek için süratle harekete geçti, çalismalar yapti. Gerek vatandaslarimizin yaralarinin sarilmasi, gerekse yasamlarinin normale dönmesi için ihtiyaç olan araç, gereç, konteynir, gida ve nakdi taleplerinin karsilanmasi gibi konularda önemli adimlar atti. Zamanla yarisilarak alinan tedbirler ve yapilan isler sayesinde en kisa sürede yaralar sarildi. Kisacasi AFAD vatandaslarimiza en zor zamanda dostluk ve yarenlik etti. Devletimizin güçlü ve sefkatli eli oldu” dedi.



’’Afet risklerine karsi hep birlikte hazirlikli olmaliyiz’’ diyen Milletvekili Sahin Tin; “Huzur ve esenligin en stratejik koruyucusu süphesiz tedbirdir. Türkiye ülke sathinda zaman zaman yasanan çesitli afetler nedeniyle zor zamanlar geçirdi, acilar yasadi ancak önemli tecrübeler kazandi. Her türlü afete karsi tedbirleri alma konusunda daha hassas davranir hale geldik. Çok bedeller ödedik, canimiz yandi, yüreklerimiz daglandi, yeri geldi sevdiklerimizi kaybettik, yeri geldi evlerimizi ve mallarimizi afete kurban verdik. Toplum olarak artik afet ve felaketlere karsi daha duyarli olmamiz gerektigi daha dikkat çekici hal aldi. Türkiye milletiyle beraber her zorlugu asacak güce sahip. Huzurlu ve güvenli sehirler imar ederek birçok tehlikeyi bertaraf etmek de mümkündür. Gönül istiyor ki; afetler, musibetler, felaketler, üzücü hadiseler ve acilar yasanmasin, ancak hayatin gerçekleri var. Bize düsen tedbirli davranmak afetlere karsi egitimli olmak, afet zamaninda AFAD ile koordineli çalismalara katilmak” dedi.



Afetle mücadelede kurumlarin ve vatandaslarin isbirliginin önemine isaret eden Milletvekili Sahin Tin; “Milletimiz bugüne kadar birlik, beraberlik ve kardeslik içinde hareket ederek birçok zorlugun üstesinden geldi. Bugün yasanan felaketlerin büyüklügüne ragmen benzer ülkelerden daha hizli ve güvenli bir sekilde yaralari tedavi eden bir Türkiye var. Bunun da en güçlü öncüsü AFAD’dir. Özellikle son dönemde Antalya’da Mugla’da ve yurdumuzun çesitli yerlerinde yasanan yanginlarda orman ekiplerimiz ile birlikte koordineli ve basarili bir çalisma yürütüldü. Kastamonu ve Sinop basta olmak üzere çesitli yerlesim alanlarinda olusan sel afetlerinde ise insanüstü bir gayret sarf eden AFAD ekipleri ve koordinesindeki ilgili tüm kurum, kuruluslar ile canhiras gayretle çalisan herkese tesekkür ediyoruz. Birbirimize kenetlendigimizde neleri basarabilecegimizin unutulmaz örneklerini afet dönemlerinde daha net gördük. Birlikten kuvvet doguyor” dedi.



Milletvekilli Sahin Tin, AFAD’in bütün çalisanlarina sükran borçlu olduklarini belirterek, “Ülkemizde ve sehrimizde elbette olumsuzluklar yasanmasin istiyoruz, Dünya afet ve felaketlerden kurtulsun istiyoruz, ancak yasanan olumsuzluklara karsi da yüksek bir duyarliliga, hazirliga ve hassasiyete sahip olmamiz gerektigini de biliyoruz. AFAD kaybolanlarin bulunmasi, yanan evlerin yeniden yapilmasi, insani yardimlarin temini ve tabi ve dogal afetlerin yaralarinin sarilmasi ve benzeri tüm konularda duyarlilik gösteriyor, öncülük yapiyor. Bu anlamda sehrimizin yasadigi zor zamanlarina akilci, teknik ve stratejik olarak müdahale ederek çözüm sunan Il Müdürü Ali Etiz’in sahsinda AFAD’in tüm yetkililerine, çalisanlarina ve gönüllülerine sükranlarimi iletiyorum. Mütesekkiriz. Gayretli çalismalarinin devamini diliyorum. Iyi ki varsiniz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile