AK Partili Turan, Bolu Belediye Baskani Özcan'in Yabanci Uyruklulara Iliskin Ifadelerine Tepki Gösterdi Açiklamasi

'Biz Çanakkale Savasi'nda hatiralardan biliriz ki, savasirken düsmana ara verip su ikram eden bir milletiz. Savasa ara verip ekmegi olmayan düsmana ekmek veren, karsiliginda su alan bir milletiz. Göçmene garibana 10 kat su satacagim, diyecek kadar aciz olan bir millet olmadik, olmayacagiz'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan'in, yabanci uyruklularin faydalandigi bazi belediye hizmetlerine zam yapilacagina yönelik açiklamalarina tepki gösterdi.

Turan, Türkiye'nin dogalgaza kavusan ilk beldesi olan, Çanakkale'nin Biga ilçesinin Gümüsay beldesinde düzenlenen dogal gaz hizmete alma törenine katildi.

Burada gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunan Turan, Bolu Belediye Baskani Özcan'in düzenledigi basin toplantisinda yaptigi açiklamalara tepki gösterdi.

Özcan'in "yabanci uyruklularin faydalandigi bazi belediye hizmetlerine zam yapilacagi" yönündeki açiklamasini, talihsizlik olarak degerlendirdiklerini belirten Turan, söyle devam etti:

"Bir belediye baskani, bizim burada 10 tane açilis planlarken, bir baska ilin belediye baskani da 'göçmenlere suyu 10 katina satacagim' diye açiklama yapti. Degerli arkadaslar, insanligin temel ihtiyaçlari, cezalandirma konusu olamaz. Bu ahlaka aykiridir. Biz Çanakkale Savasi'nda hatiralardan biliriz ki, savasirken düsmana ara verip su ikram eden bir milletiz. Savasa ara verip ekmegi olmayan düsmana ekmek veren, karsiliginda su alan bir milletiz. Göçmene garibana 10 kat su satacagim, diyecek kadar aciz olan bir millet olmadik, olmayacagiz."

- "Belediye baskani evinde kaçak bir mülteci çalistiriyormus"

Kamu hizmetinin etnik kökene göre yapilamayacagini vurgulayan Turan, sunlari kaydetti:

"Kamu hizmetini etnik kökene göre yaparsaniz, bu, insanliga da aykiridir, Müslümanliga da aykiridir, Anayasa'ya aykiridir. Mutlaka bunun bedeli olur. Kaldi ki o açiklamayi yapan belediye baskaninin, bir yildan beri evinde kaçak bir mülteciyi çalistirdigini ögrenmis olduk. Bu ne samimiyetsizlik? Bu nasil sosyal demokrasi anlayisi? Bastan asagi yalan, yanlis, samimiyetsiz bir yaklasim. Ama bunlarin hepsi milletin gözü önünde oluyor. Hepsinin de karsiligi olacak, diye düsünüyorum."

Konusmalarin ardindan Gümüsçay beldesinin dogal gaz hizmete alma islemi gerçeklestirilip mesale yakildi.

Toplam 700 hanenin faydalanacagi hizmet için 400 basvuru yapildi.

Törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Biga Kaymakami Mustafa Can, Gümüsçay Belediye Baskani Adnan Pastirmaci, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, AKSA Dogalgaz Çanakkale Bölge Müdürü Çagdas Adibelli ile vatandaslar da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile