AK Partililer, Kadir Gecesi’ni Çarşı Temizliği Yaparak Geçirdi

Edirne Belediyesi'nin, AK Parti tarafından verilen iftar ardından temizlik çalışması yapmaması üzerine AK Partililer, Kadir Gecesi’ni, Saraçlar Caddesi'ni temizleyerek geçirdi.

Edirne'de, Kadir Gecesi’ne kadar yaklaşık 85 bin kişinin iftarını açtığı sokak sofralarının Sonuncusu, AK Parti tarafından Edirne’nin en işlek caddesi Saraçlar’da kuruldu.
Kadir Gecesi’nde verilen yemeğe, partililerin ifadesine göre 10 bin civarında kişi katıldı.

Günler öncesinden duyurulan 'Büyük Edirne İftarı'nın Saraçlar'da düzenlenmesi CHP’li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin tepkisini çekti. Sedefçi, şehrin en kalabalık caddesinin restoran gibi kullanılarak iftar verilmesinin uygun olmayacağını söyledi.

Yapılan yardımların sadece Allah tarafından bilinmesi gerektiğini ifade eden Sedefçi, ancak Son dönemlerde bazı siyasilerin dini vecibelerini yerine gerirken ayan beyan şekilde yaptığına dikkat çekti.Yapılanın doğru olmadığını söyleyen Hamdi Sedefçi, “Biz yıllarca fakir fukaraya yardımcı olduk. Yardımcı olmaya devam ediyoruz. Ama bizim yaptığımız yardımları o fakir insanlar ve biz biliyoruz. Üçüncü kişi bunu bilmiyordu. İslam açısından en makul olanın da bu olduğunu biliyorum. Bir elin verdiğini diğer el bilmeyecek diyor İslam dinimiz. Bu işi ayan beyan yapmak, şova dönüştürmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum.” dedi.

Son dönemde Edirne’de iftar silsilesinin devam ettiğini açıklayan Sedefçi, “AKP merkez ilçe başkanlığı tarafından Ramazan başında bir liste verildi.

İftar yemeklerimizi yapacağız, davetlimizsiniz şeklinde bir liste bana sunuldu. Bir davet yazısıydı, izin yazısı değildi. Belediyeden biz Edirne’nin yollarını kullanacağız izin verir misiniz denmedi. Kanun gereği yollar kamuya, kaldırımlar ise belediyeye aittir. Bize ait olan yerler kullanılmasına rağmen sessiz kaldık. Saygı duyduk. Yapıyorlarsa Allah kabul etsin. Niye yapıyorsunuz demedik.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından geçen Cuma günü, 13 Ağustos’ta Saraçlar Caddesi'nde iftar yemeği için başvurunun yapıldığını hatırlatan Sedefçi, şunları söyledi: “Saraçlar Çarşısı kültür, sanat ve sosyal etkinliklerin yapıldığı alandır. AKP il başkanı valilikten izin alarak Saraçlar’da iftar vereceğini belirten demecini basında gördüm ve üzüldüm. Valiliğin bu konuda izinli olmadığını biliyorum. Bize şu ana kadar bir izin talebi gelmedi. Gelseydi CHP’nin talebini red ettiğimiz gibi onların da reddine karar verecektik.”İftarın ardından oluşan çöp yığınlarının belediye tarafından temizlenmeyeceği bilgisini alan AK Parti il ve merkez ilçe teşkilatı ise Gençlik Kolları üyeleri ile Saraçlar'a gelerek temizlik çalışması yaptı. Çöpler, AK Parti’nin Süloğlu Belediyesi’ne ait temizlik araçlarına ve parti üyelerine ait kamyonlara yüklenerek cadde temizlendi.Temizlik çalışmalarına katılan AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, verdikleri iftar yemeğini iptal edemeyen zihniyetin iftardan geriye kalan atıkları temizlemeyerek Edirnelilere bir bedel ödetme çabası içine girdiğini söyledi.

Kahve, şunları söyledi: “Şu anda saat 01.20’yi gösteriyor. Saraçlar Caddesi'ndeyiz. Bu akşam yaklaşık 10 bin Edirnelinin katılımıyla burada iftar yaptık. Birileri bu iftarı yaptırmamak için tabiri caizse kendini yırttı. Ama buna engel olamadılar. Çünkü Edirneliler bu itfara sahip çıkıp katıldılar. Bu iftar görkemli bir şekilde yapılmıştır. Bu iftarı engelleyemeyen zihniyet şimdi de iftarın geride kalan pisliklerini görevi olduğu halde temizlemeyerek, ucuz siyaset peşinde koşarak, Edirnelilere yine bir bedel ödetme çabası içerisinde. Ama bu arkadaşlar bizi birileriyle karıştırıyorlar herhalde. AK Parti olarak il yönetimi, ilçe yönetimi, Gençlik Kolları, Saraçlar Caddesi'ni temizliyoruz. Burayı temizlemek kolay. Bu pisliği bir iki saat içerisinde temizleriz. Sadece Kadir Gecesi’ni burada geçirmiş oluruz. Biz Saraçlar Caddesi ile birlikte Edirne’de artık kokuşan pislik zihniyetinin en kısa zamanda temizleneceğinin haberini veriyoruz buradan.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile