Akademisyen Prof. Dr. Zeynep Korkmaz, Özel Kütüphanesini NEVÜ'ye Bagisladi

Akademisyen Prof. Dr. Zeynep Korkmaz, Özel Kütüphanesini NEVÜ'ye Bagisladi

Nevsehirli emekli ögretim üyesi Türkolog Prof. Dr. Zeynep Korkmaz; özel kütüphanesinde bulunan yaklasik 6 bin 500 eserden olusan koleksiyonunu Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi’ne bagisladi.

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin beraberinde Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölüm Baskani Prof. Dr. H. Abdullah Sengül ve NEVÜ Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi Daire Baskani Cem Öztürk ile üniversitenin Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi’ne kitap bagisinda bulunan 1922 dogumlu emekli ögretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Korkmaz’i, oglu Iltekin Korkmaz, ögrencileri emekli profesörler Ismail Parlatir ve Leyla Karahan’in da hazir bulundugu Ankara’daki evinde ziyaret etti. Bir asra yakin zamanda olusturdugu özel kütüphanesinin tamamini üniversiteye bagislayan Prof. Dr. Zeynep Korkmaz’a tesekkür eden Rektör Aktekin; “Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan ‘Dogal ve Kültürel Miras Turizmi’ alaninda ihtisaslasan üniversite olarak basta ögrencilerimizin egitimleri olmak üzere bilimsel, sosyal, kültürel ve diger alanlarda da bulundugumuz sehrin ve bölgenin gelisimine katki saglamaya devam ediyoruz. Bu çerçevede üniversitemiz merkez Damat Ibrahim Pasa Yerleskesi içerisinde yer alan Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanemizin basili ve elektronik kitap koleksiyonunu da üniversitemiz imkanlari, kamu kurumlari ve hayirseverlerimizin kitap bagislari ile her geçen gün zenginlestiriyoruz. Bugün ise aslen Nevsehirli olan çok kiymetli hocamiz Prof. Dr. Zeynep Korkmaz’i evinde ziyaret ederek kendilerine minnettarligimizi ifade ettik. Degerli bilim insani hocamiz kendi kitaplarinin yani sira bir birinden degerli yayinlarin yer aldigi yaklasik 6 bin 500 eserlik özel kütüphanesini Üniversitemiz Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi’ne bagisladi. Egitim-ögretimi desteklemek, arastirmalara ve kullanicilarin kültürel ihtiyaçlarina katki sunmak amaciyla bu anlamli düsüncelerinden ve bagislarindan dolayi sahsim ve üniversitem adina kendilerine bir kez daha tesekkür ediyorum. Ayrica sunu da özellikle belirtmek isterim ki üniversitemiz kütüphanesinde ‘Prof. Dr. Zeynep Korkmaz’ adini tasiyan ve bagislanan tüm eserlerinin yer aldigi özel bir de alan olusturacagiz. Böylelikle degerli hocamizin bagisladigi eserlerden bilim insanlarinin, ögrencilerimizin ve Nevsehir halkimizin yararlanmasini saglayacagiz” diye konustu.

Ziyaretlerinden dolayi Rektör Aktekin ve beraberindekilere tesekkür eden Prof. Dr. Zeynep Korkmaz ise rahmetli babasi gibi kendisinin de küçük yastan itibaren kitaplara merakli oldugunu belirterek böyle zengin bir kütüphane olusturdugunu söyledi.

Korkmaz; bir Nevsehirli olarak yillarin birikimi olan kütüphanesini kendi memleketinde bulunan ve gelecek nesillerin faydalanmasi için Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi kütüphanesine bagislamayi uygun gördügünü ve bundan dolayi da ayrica çok mutlu oldugunu ifade etti.

Prof. Dr. Zeynep Korkmaz ile bir süre görüsen Rektör Aktekin, ayrica kendilerine degerli bagislarindan dolayi plaket ve tesekkür belgesi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile