Akademisyen Ve Üniversite Ögrencileri Ahlat'in Tarihi Mekanlarini Gezdi

Akademisyen Ve Üniversite Ögrencileri Ahlat'in Tarihi Mekanlarini Gezdi

Kültür ve Turizm Bakanligi ile Içisleri Bakanliginin katkilariyla Anadolu Kültür ve Tarih Birligi Dernegi tarafindan düzenlenen "Tarihe Damga Vuranlar, Haluk Dursun" anma programi kapsaminda ögrenci ve akademisyenler tarihi mekanlari gezdi.

Ilk olarak Ahlat Müzesini gezen akademisyen ve ögrenciler, burada Müze Müdürü Mikail Ercek tarafindan Ahlat’in genel tarihi ve müzedeki eserler hakkinda bilgi aldi. Daha sonra Ahlat Selçuklu Mezarligini gezen katilimcilar, Emir Bayindir Kümbetini gezerek ilçedeki ziyaretlerini sonlandirdi.

Burada gazetecilere açiklama yapan Anadolu Tarih ve Kültür Birligi Dernegi Baskan Yardimcisi Ahmet Alp Arslanoglu, “Dernek olarak Ahlat’ta, Haluk hocamizi anmak üzere bir ziyaret gerçeklestirdik. Ayni zamanda Bitlis’teki 300’ü askin genç arkadasimizla da panel etkinligi yaparak hemhal olduk. Haluk hocamizi anlattik. Hem onlari tanidik hem de kendimizi tanittik. Ardindan da kültürel gezilerimize devam ettik. Bölgenin önemli noktalarini da gezdik. Son olarak Ahlat’ta tarihi Selçuklu Meydan Mezarligini ziyaret ederek gezimizi neticelendirdik. Bizlere eslik eden herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Geziye katilan Çankaya Üniversitesi Hukuk ögrencisi Ilayda Uçar’da, “Anadolu Kültür ve Tarih Birligi Dernegi olarak bugün Tarihe Damga Vuranlar, Haluk Dursun Ahlat programini gerçeklestirdik. Dün yaklasik 200 kisinin katilimiyla güzel bir program yaparak Haluk hocamizi andik. Degerli hocalarimizda burada bizimle bilgiler paylasti. Bugünde Bitlis’i, Ahlat’i gezmeye çiktik. Buralari kesfettik. Anlatilanlari can canli gördük. Mezar taslarini gördük ve çok güzel duygularla dönüyoruz. Inanilmaz bir hissiyati vardi. Projemizi de bu sekilde canli deneyimlemis olduk” diye konustu.

Gezi programina AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yildiz, MHP Genel Baskan Basdanismani Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Ahlat Kaymakami Batuhan Bingöl, Ahlat Belediye Baskani Yavuz Gülmez, akademisyen ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile