Akademisyenler Okul Okul Gezerek Lise Ögrencilerine Mevlid-I Nebi'yi Anlatti

Akademisyenler Okul Okul Gezerek Lise Ögrencilerine Mevlid-I Nebi'yi Anlatti

Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi Ilahiyat Fakültesinde 25 akademisyen, Mevlit Kandili dolayisiyla 25 farkli lisede ögrencilerle bir araya gelerek Mevlid-i Nebi söylesisi gerçeklestiriyor.

Mevlid-i Nebi Haftasi nedeniyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan kentte bulunan liselerde “Mevlid-i Nebi söylesisi” gerçeklestiriliyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi akademisyenleri tarafindan gerçeklestirilen söylesi, 25 akademisyen ile 25 lisede düzenlenecek. Söylesilerden ilki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ömer Aslan tarafindan Sehit Üstegmen Cemalettin Yilmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapildi.

Etkinlikle ilgili açiklama yapan Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ömer Aslan, Mevlid-i Nebi Haftasi’nda farkindalik yapmayi amaçladiklarini belirtip, “Öncelikle bu güzel günün hayirlara vesile olmasini temenni ederek Mevlid-i Nebi’nin tüm insanlik için, dünyamiz için, tüm yaratilmislar için hayirlara vesile olmasini yüce Mevla’mdan niyaz ediyorum. Mevlid-i Nebi adina ne yapabilecegimizi düsünerek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Dekanligi olarak bir farkindalik yapma adina böyle bir program yapma karari aldik” dedi.



“25 okulumuzda Mevlid-i Nebi programlari yapmaya basladik”

Aslan, kentte bulunan 25 lisede Mevlid-i Nebi söylesileri düzenlediklerini ifade edip, “Sayin Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yildiz hocamizin da desteklerini alarak bu projeyi yaptik. Üniversitemiz, fakültemiz, milli egitim müdürlügümüzle, 25 akademisyen hocamizla birlikte 25 okulumuzda Mevlid-i Nebi programlari yapmaya basladik ve yapmaya devam edecegiz. Bu hafta Mevlid-i Nebi Haftasi oldugu için önümüzdeki günlerde de programlarimiz devam edecek” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile