Akademisyenler Ve Ögrenciler Birlikte Israil'i Protesto Etti

Akademisyenler Ve Ögrenciler Birlikte Israil'i Protesto Etti

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (SBTÜ) ögrenci ve akademisyenler Israil’in Filistin’e uyguladigi zulüm protesto edildi. Akademisyen ve ögrencilerin katildigi protestoda Filistin’e destek mesajlari verildi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ), Filistin’de uygulanan katliami protesto etti. Üniversitenin akademik, idari ve ögrenci kadrolari, kampüs içerisinde toplanarak ellerindeki Filistin ve Türk bayraklari ile destek mesaji gönderdi. Kalabalik, ellerindeki dövizlerle sloganlar atarak Israil’i lanetledi.

Burada basin açiklamasi yapan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarim Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekani Prof. Dr. Tolga Karaköy, “Yüzyillardir Müslümanlarin en degerli kutsal mabetlerine ev sahipligi yapan Filistin topraklarini uluslararasi hukuka aykiri bir sekilde isgal eden ve 1948 yilindan bu yana Filistin halkina karsi sistematik olarak soykirim uygulayan Israil’in zulmü, insanlik tarihinde bir utan olarak kalacak yeni bir evreye ulasmis bulunmaktadir. Filistin’de aylardir Israil ordusunun masum insanlari adeta yok etmeye yönelik vahseti devam etmektedir. Israil’in 75 yildir Filistin halkina uyguladigi soykirim, etnik temizlik ve yok etme siyasetinin ulastigi bu nokta, insanlik vicdaninin kabul edemeyecegi bir düzeye ulasmistir. Tüm dünyanin gözü önünde Gazze’de yasayan 2.3 milyon Filistinli açliga, susuzluga ve kisacasi ölüme mahkûm edilmektedir” dedi.

“Israil’in insanlik disi saldirilarini siddetle kiniyoruz”

Uluslararasi toplumuz bu vahsete dur demesi gerektigini hatirlatan Prof. Dr. Karaköy, “Tüm insanligi Israil devletinin uyguladigi bu vahsete karsi daha duyarli olmaya davet ediyoruz. Bölgede barisin olmazsa olmaz sarti Israil’in isgal ettigi bütün Filistin topraklarindan çekilmesi, baskenti Kudüs olan bagimsiz ve güvenligi uluslararasi sistem tarafindan garanti edilmis Filistin devletinin taninmasidir. Filistin’de yasanan zulme karsi artan tepkiler ise ABD ve Avrupa’daki üniversiteleri etkisi altina almistir. Üniversite ögrencileri yapilan zulümleri barisçil bir yöntemle protesto etmekte ve dünya çapinda seslerini duyurmaktadir. Eylemler ile çigliklarini duyurmaya çalisan ögrenciler gözaltina alinmakta, üniversiteler protestolari durdurmak için uzaktan egitime geçmektedir. Üniversite ögrencilerinin gösterdigi barisçil tepkiye karsi gösterilen orantisiz tepkiyi temel insan haklari ve akademik özgürlüge vurulmus bir darbe olarak kabul ediyor, derin bir üzüntü duyuyor siddetle kiniyoruz. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Ögrenci Topluluklari olarak, Israil’in insanlik disi saldirilarini siddetle kiniyor, siddetinin artirarak devam eden bu zulmü lanetledigimizi kamuoyu ile paylasiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile