Akademisyenler Yunus Emre'yi Anlattı

Akademisyenler Yunus Emre'yi Anlattı

3. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında birbirinden önemli akademisyenlerin katkılarıyla gerçekleştirilen Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu sona erdi. 2 gün süren sempozyumda yaklaşık 50 akademisyen Yunus Emre’yi anlattı.

Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun 2. gününe Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, eşi Melek Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, İsmail Bilen, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sempozyum sonunda akademisyenlere Belediye Başkanı Çerçi, Recai Berber ve İsmail Bilen tarafından çiçek ve hat ve tezhip sanatını konu alan tablo hediye edilirken; Başkan Çerçi akademisyenlere teşekkür etti. Sempozyumun 2. gününün ilk oturumuna Prof. Dr. Gürer Gülsevin başkanlık yaparken; Prof. Dr. Turgut Tok, ‘Yunus Emre’nin şiirlerinde kullanılan sıfatların yapısı, kökeni ve kullanım sıklıkları’, Nurullah Arvas, ‘Yunus Emre’nin ‘Çıktım erik dalına anda yedim üzümü’ mısrası ile başlayan şathiyesinin Niyazi Mısri Şerhi’nde geçen sıfat-fiil ekleri, Yrd. Doç. Dr. Nevnihal Bayar, ‘Yunus Emre’nin şiirlerindeki alıntı kelimeler’, Doç. Dr. Kuanyshbek Kenzhalin ve Prof. Dr. Ayşe İlker ise ‘Aktarma kavramı çerçevesinde Yunus Emre’nin ‘Gel gör beni aşk neyledi’ başlıklı konularını anlattı. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Arslan’ın yaptığı 2. oturumda Doç. Dr. Mehmet Temizkkani İlknur Özcan, ‘Yunus Emre’de hayvanlar ve bitkiler üzerine bir değerlendirme’, Yrd. Doç. Dr. Asu Ersoy, ‘Yunus Emre divanında tabiat unsurlarının kullanımı, Dr. Muzaffer Çandır, ‘ Yunus Emre’nin şiirlerinin değerler eğitimi açısından incelenmesi’, Gülten Abdula Nazare 21. Yüzyılda Yunus Emre’yi anlamak ve onun gibi yeni bir dünya kurmak mümkün mü?’ Dr. Aynura Gurbanova, ‘Yunus Emre’nin Kumuk Şiirine etkisi’, Prof. Dr. Ali Duymaz’ın oturum başkanlığını yaptığı 3. oturumda Yrd. Doç. Dr. Fahrünnisa Bilecik, ‘Yunus Emre’nin şiirlerindeki tasavvufi terimlere örnekler. Prof. DR. Kazım Hacımeyliç, ‘Bosna Hersek’te Yunus Emre, Dr. Nevin Gramatikova Osmanlı döneminde Bulgaristan topraklarında tasavvuf görüşlerini içeren edebiyatın dolaşımı ve etkisi, Tıllagözel Hocahanova, ‘Yunus Emre ve Türkmen şairi Mahtumkulu’nun ortak yönleri’ Prof. Dr. Ömer Ceylan’ın başkanlığını yaptığı günün son oturumunda Arş. Gör. Mustafa Temizsu, ‘Emine Işınsu’nun ‘Bir ben vardır benden içeri’ ve İskender Pala’nın ‘Od’ adlı romanlarında bir roman kişisi olarak Yunus Emre’, Yrd. Doç. Dr. Vicdan Özdingiş, ‘Yunus Emre’nin şiirlerinde Mevlana etkisi’ Yasemin Ulutürk, ‘’Ah nice bir uyursun’ adlı şiire ontolojik analis yöntemi Ile bakış’, Eyüp Salih, ‘Yunus Emre’nin Makedonya’daki halveti - Hayati tekkelerinde söylenen ilahiler’ başlıklı konularda katılımcıları bilgilendirdi. Sempozyumun Prof. Dr. Mehmet Demirci’nin değerlendirme oturumu başkanlığını yaptığı sempozyumda Prof. Dr. Fikret Türkmen, Prof. Dr. Kazım Hacımeyliç, Prof. Dr. Ayşe İlker, Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Prof. Dr. Ömür Ceylan, Prof. Dr. Mustafa Arslan ve Prof. Ali Duymaz görüşlerini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile