Akademisyenlerden Gazetecilere Yapay Zeka Egitimi

Akademisyenlerden Gazetecilere Yapay Zeka Egitimi

Yozgat’ta, medya sektöründeki hizli degisimlere ayak uydurabilmek ve gazetecilik pratigini güçlendirebilmek adina ’Gazetecilikte Yapay Zeka Uygulamalari’ egitimi düzenlendi.



Yozgat Bozok Üniversitesi Iletisim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafindan yerel ve ulusal gazete temsilcilerine yönelik “Yapay Zeka Araçlari” egitimi gerçeklestirildi.

Yeni Medya ve Iletisim Bölümü Baskani Dr. Ögretim Üyesi Nazmi Ekin Vural tarafindan verilen egitim yaklasik iki saat sürdü. Egitimde gazetecilerin haber üretiminde yapay zekayi nasil kullanabilecekleri ve yapay zeka araçlari hakkinda bilgiler verildi.

Egitim çerçevesinde yapay zeka temelleri, uygulama alanlari, etik sorumluluklar ve güncel teknolojik gelismeler gibi konular ele alindi. Egitime katilan gazeteciler, interaktif oturumlar ve pratik uygulamalarla bu alandaki bilgilerini güçlendirdi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yasar da atölye çalismasi sirasinda fakülteyi ziyaret ederek egitimin gerçeklestirildigi haber atölyesinde incelemelerde bulundu. Yapay zeka egitimi ile ilgili bilgi alan Rektör Yasar, egitime katilan basin mensuplarina tesekkür edip sohbet etti. Rektör Yasar, teknolojinin önemine dikkati çekerek teknolojik bilginin yayginlasmasi için üniversite olarak tüm imkanlari seferber edeceklerini ve gelecek dönemde bu tür etkinlikleri arttirarak sürdüreceklerini ifade etti.



Gelisen teknoloji ile birlikte dijital çagin ihtiyaçlarina uygun sekilde ileri düzeyde bilgi ve beceri kazandirmayi hedefleyen yapay zeka egitimi basariyla sonuçlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile