Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, akademisyenlere yönelik ‘Bilimsel Arastirma Projeleri Yazma Egitimi’ düzenledi.
Egitimde, Teknoloji Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Derdiyok tarafindan ‘TÜBITAK ARDEB Projeleri Hazirlama’ basligi altinda nitelikli Ar-Ge projeleri yazma adimlari ele alindi. Derdiyok, bilimsel arastirma projelerinde Ar-Ge içeriginin olusturulmasi, arastirma modellerinin gelistirilmesi, proje öneri formunun olusturulmasi konularini örnekler üzerinden detaylandirarak anlatti.
Egitimde, projenin özgün içerikte olmasi için arastirmacinin güncel literatüre hakim olmasinin gerekliligi ve mevcut çalismalarin kiyaslamali sekilde ele alinmasinin önemine deginildi. Proje basliklari üzerinden özet, amaç ve hedefleri, özgün deger, yöntem, proje yönetimi, risk yönetimi ve yaygin etki için mühendislik, saglik ve sosyal bilim alanlarindan örnekler paylasildi. Proje önerilerinin degerlendirme ve desteklenme asamalarindaki kritik hususlara deginildi. Egitimin ikinci bölümünde Teknoloji Transfer Ofisi Uzmani Ögretim Görevlisi Özlem Eryilmaz; TÜBITAK destek programlarinin tanitimi, güncellemeler, basvuru öncesi ve sonrasi dikkat edilmesi gereken hususlar, elektronik basvuru süreçlerine iliskin bilgiler paylasti. SUBÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nden yapilan açiklamada 2024 yilinda proje yazma egitimlerinin devam edecegi ifade edildi.
Akademisyenlere Proje Yazma Egitimi Verildi
SUBÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafindan akademisyenlere yönelik olarak ‘Bilimsel Arastirma Projeleri Yazma Egitimi’ düzenlendi.