Akademisyenlerin TÜBITAK Proje Basarilari Devam Ediyor

Akademisyenlerin TÜBITAK Proje Basarilari Devam Ediyor

Bursa Uludag Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenlerin hazirladigi TÜBITAK projeleri destek görmeye devam ediyor.

BUÜ Mühendislik Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Kadir Çavdar, Tip Fakültesi’nden Prof. Dr. Züleyha Alper, Doç. Dr. Ilker Mustafa Kafa ve Ögr. Gör. Dr. M. Okan Aydin’in yürüttügü ’Tip Ve Hemsirelik Egitimleri Için Santral Venöz Kateterizasyon (SVK) Simülatörü Gelistirilmesi’ baslikli Ar-Ge projesi TÜBITAK TEYDEB 1507 Kobi Ar-Ge Baslangiç Destek Programi çerçevesinde desteklenmeye deger görüldü.

Proje ekibi tarafindan ULUTEK Teknoloji Gelistirme Bölgesi’nde 9 ay önce tip egitim teknolojileri alaninda faaliyet göstermek hedefiyle kurulan SciTechSim Medikal Simülasyon Egitim ve Yazilimlari Tic. Ve San. Ltd. Sti. bünyesinde hazirlanan Ar-Ge projesi, TÜBITAK TEYDEB 1507 Kobi Ar-Ge Baslangiç Destek Programi kapsaminda 979 bin lira hibe almaya hak kazandi.

Toplam 18 ay sürecek proje çerçevesinde santral ven kateterizasyon simülatörünün, ultrasona uyumlu doku teknolojisi kullanilarak üretilmesi planlaniyor. Ekip, dünyadaki benzer medikal simülatörlerden farkli olarak sensör teknolojisi ile enjektör açisi ve doku penetrasyonunun da ölçülerek anlik geri bildirim saglanmasi ve bu sayede komplikasyon riski yüksek olan bu girisimsel prosedürün en dogru kosullarda ögretilebilmesini hedefleyen bir simülatör gelistirmeyi planliyor.

SciTechSim sirketi, yenilikçi tip egitim teknolojilerinin gelistirilmesi konusunda gerçeklestirdigi bilimsel çalismalarin yaninda tip egitiminde yaygin olarak kullanilan silikon bazli modellerin yerlilestirilmesi hususunda da multidisipliner arastirmalar ve sektörel is birlikleri yürütmeye devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile