Akaryakit Istasyonlari Elektrikli Araç Dönemine Solar Enerjiyle Hazirlaniyor

Akaryakit Istasyonlari Elektrikli Araç Dönemine Solar Enerjiyle Hazirlaniyor

Elektrikli otomobillere geçis sürecinde akaryakit istasyonlari solar enerji santralleri kuruyor. Bazi akaryakit istasyonlari yenilebilir ve temiz enerjiyle hizmet vermeyi hedefliyor.

Uluslararasi Günes Enerjisi ve Teknolojileri Fuari Solarex Istanbul, IFM’de kapilarini açti. Fuarda solar enerji santrallerinin en son teknolojilerinin yani sira elektrikli otomobillerin sarj istasyonlari ve panellerindeki teknolojiler de tanitildi.

“Kisa süre içerisinde solar enerjili sarj istasyonlarimizi kurmaya baslayacagiz”

Elektrikli araç sarj istasyonu için lisanslarini aldiklarini ve kisa sürede sarj istasyon sayilarini arttirmak istediklerini vurgulayan Firma Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Birol Çabuk, “Sehirlerarasi sarj istasyonlari artmaya basladi.

Elektrikli araçlarin sayisinin artmasindan kaynakli enerji tüketimi artacak. O yüzden solar enerjiye ihtiyacimiz var. Artik akaryakit istasyonlarinda da solar enerji ile çalisan sarj istasyonlari kurulmaya basladi.

Bizlerde artik kisa süre içerisinde solar enerjili sarj istasyonlarimizi kurmaya baslayacagiz. Solar enerjili sarj istasyonlari çevreye duyarli oldugu için fosil atik problemi olmuyor” ifadelerini kullandi.

Öte yandan fuarin en dikkat çeken teknolojisi ise uçan araç ‘Air Car’ oldu. Katilimcilar tarafindan büyük ilgi gören Air Car, 2025 yilinda seri üretime geçilmesi bekleniyor.

“Araç havada iki kisi ile birlikte yaklasik 5 saat uçabiliyor”

Uçan araç ‘Air Car’in günes enerjili port tarafini ve batarya tarafini gelistirdiklerini belirten üretici firmanin kurucusu Çagri Eken, “Air Car, Türk girisimci arkadaslarimizin ürünü. Araç tamamen elektrikli bir sekilde çalisiyor. Araç havada iki kisi ile birlikte yaklasik 5 saat sarj olmadan uçabiliyor. Gelisen batarya teknolojisi ile bu süreç artacaktir. Genelde araci taksi olarak düsünebilirsiniz. Yaninda uçus ekipleri ile birlikte kullanilacak. Uzun süreli uçuslar ileriki dönemlerde olacaktir. Araç 2025 gibi seri üretime geçmesi bekleniyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile