Dizinin bu bölümüne Sibel Tüzün de konuk sanatçı olarak katılıyor.
Sinan’ın arabasına, elinde çantayla Hikmet adında yaşlı bir adam biner ve huzurevine gitmek istediğini söyler. Hikmet elindeki çantada piyangodan kazandığı beş yüz bin lirası olduğunu, bu güne kadar kendisini arayıp sormayan akrabalarının bu para sebebi ile yalakalık yapmaya başladıklarını, kendisinin de huzurevine yerleşme kararı aldığını söyler. Sinan adamın derdini anlayınca direksiyonu kırar ve Hikmet’i evine götürür. Onu kaynanası Şaziment ile tanıştıran Sinan ve ailesi hep birlikte Sibel Tüzün’ü dinlemeye giderler. Burada çantaların karıştığından haberi olmayan Şaziment ve Sinan büyük
hayal kırıklığı yaşarlar. Hüso Ağa ve Fiko gazeteden buldukları ilanla şoförlük işine girerler ancak bir randevuevine hizmet vermeye başladıklarının farkında değillerdir.
Müzede çalışan Erol adındaki kişi, Rus sevgilisi ile müzedeki Hürrem elmasını çalacaktır. Bu arada Erol’un karısı da, adamdan şüphelenir ve onu takip ettirmek için dedektif Şerlok Osman’a gider. Osman takibine aldığı Erol’un çapkınlığını belgelemeye çalışırken Erol da Rus sevgilisi ile soygun startı vermiş haldedir. Osman ve Arif kendilerini hiç beklemedikleri büyük bir olayın içinde bulurlar.
Akasya Durağı 115. Bölüm fragmanı ve özeti
Kanal D'nin başrollerinde Zeki Alasya, Cezmi Baskın, Levent Ülgen, Ayça İnci, Onur Şan ve İlyas Salman'ın oynadıkları sevilen dizisi “Akasya Durağı”nın bu bölümünde; dedektifliğe soyunan Osman ve Arif, kendilerini, hiç beklemedikleri büyük bir olayın içinde buluyorlar.



















