Akay 30 Agustos Zafer Bayrami'ni Kutladi

Akay 30 Agustos Zafer Bayrami'ni Kutladi

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 101. yili dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Akay, mesajinda, Mustafa Kemal Pasa’nin 26 Agustos 1922’de devreye koydugu essiz taarruz planinin, 101 yil önce tarihin gördügü en büyük zaferlerden birisiyle taçlandigini belirtti.

30 Agustos’un, egemen güçlerin prangalarindan kurtularak tam bagimsizliga kavusulan gün oldugunu ifade eden Akay, "Mustafa Kemal, Sivas Kongresi’nde ’Yabanci bir devletin koruyup kollayiciligini kabul etmek, insanlik vasiflarindan yoksunlugu, güçsüzlük ve miskinligi itiraftan baska bir sey degildir. Gerçekten de bu seviyesizlige düsmemis olanlarin, isteyerek baslarina bir yabanci efendi getirmelerine asla ihtimal verilemez. Halbuki, Türk’ün haysiyeti, gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yasamaktansa yok olsun daha iyidir’ ifadeleriyle kimsenin boyundurugu altina girmeyecegimizi yüksek sesle dile getirmistir. ’Ya istiklal ya ölüm’ siariyla baslayan Büyük Taarruz, 30 Agustos 1922’de zaferle tamamlanmis, milletimizi hürriyetle bulusturmustur. Anadolu’daki varligimizi sonsuza dek kalici hale getiren destansi zaferimiz, milletimiz için tarihi bir dönüm noktasi olmus, 30 Agustos egemen güçlerin prangalarindan kurtularak tam bagimsizliga kavustugumuz gün olarak tarihe naksedilmistir.

Hürriyetimizi saglayan, Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal ve yol arkadaslarinin yaptigi ilk is egemenligi kayitsiz, sartsiz millete devretmek olmustur. 1919’da baslayan kurtulus mücadelemiz 30 Agustos’ta zaferle taçlanmis, 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet’in ilaniyla egemenlik milletimize teslim edilmistir. Milletimizin 101 yil önce canlarini ortaya koyarak verdigi bu kutlu bagimsizlik mücadelesi, bugünün iktidari tarafindan büyük yaralar almistir. Bu mirasin temsilcisi olarak bizler yaralari sarmaya, Cumhuriyetimizi yeniden ayaga kaldirmaya, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni demokrasiyle yeniden taçlandirmaya kararliyiz. Bu kararlilikla mücadelemizi sürdürecek, ülkemizin gelecegini tehlikeye atanlar karsisinda dimdik durarak vatanimizi savunmaya devam edecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle Kurtulus Savasimizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, tüm istiklal mücadelesi kahramanlarimizi ve terörle mücadelede sehit düsen vatan evlatlarimizi rahmetle aniyor; gazilerimize saygilarimi sunuyorum. Bütün vatandaslarimizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutluyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile