Akay Açiklamasi 'Tarimin Önceligi Dogru Sulama Yöntemi'

Akay Açiklamasi 'Tarimin Önceligi Dogru Sulama Yöntemi'

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Akay, Türk tariminin, önümüzdeki dönemde en fazla ihtiyaç duyacagi ve önlem almasi gereken konusu, sulama için kullanilan suyun etkin ve israf edilmeden, dogru yöntemle kullanilmasi oldugunu söyledi. Baskan Akay, Kayseri Seker’in bu çerçevede damlama sulama yöntemine öncülük ettigini belirtti.



Azalan su kaynaklarinin dogru bir biçimde kullanilmasinin, son yillarda öneminin daha da arttigini kaydeden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Akay, tarimda kullanilan sulama yönteminin, önümüzdeki süreçte çok daha fazla önem ve öncelik gerektirecegine dikkati çekti. Sürdürülebilir tarimin önemli unsurlarindan birisinin de, suyun dogru yöntemle kullanilmasi olduguna vurgu yapan Baskan Akay bunun yolunun da, çiftçinin teknolojiyi kullanmasi ve AR-GE projeleriyle desteklenmesinden geçtigini söyledi.

Baskan Akay, konuya iliskin açiklamasinda su görüslere yer verdi:

"Tarimda teknoloji çok önemli hale geldi. Özellikle bu teknolojiden faydalanma konusunda çiftçilerimizde kendilerini gelistiriyorlar. Bizde Kayseri Seker olarak AR-GE Merkezi’mizin öncülügünde bu konuya agirlik veriyoruz. Türkiye’nin önümüzdeki dönemde tarimda en önemli ihtiyaçlarindan bir tanesi sulama suyu ihtiyaci, Allah devletimize çok versin. Pek çok yerde barajlarimiz yapildi. Ancak bu barajlardaki sularin, saglikli bir sekilde tarlalara ulasmasi gerekiyor. Bu noktada eksiklerimiz var. Bu eksiklerin hizli bir sekilde tamamlanmasi lazim. Sürdürülebilir tarim açisindan önümüzdeki birkaç yillik süreçte kapali sulama sistemlerinin yapilmasi, baraj sularinin herhangi bir kayba ugramadan tarlalara ulasmasinin saglanmasinin stratejik bir önem arz ettigi kanaatindeyim. Bizim tarimda mutlaka kendimize yeterli olmamiz lazim. Dünya’da yasanan, pandemi, dogal afetler, savaslar bunu zorunlu ve tarimi daha da stratejik hale getirdi. Bu süreçte tarimda en önemli unsurlardan bir tanesi olan su ihtiyacinin saglikli bir sekilde teminidir ki; bunu saglayacak olanda sulama sistemleridir. Kayseri Seker olarak, elimizdeki kit su kaynaklarini, dogru bir sekilde kullanmak adina, özellikle pancarda damla sulama sistemlerini uygulamaya basladik. Çiftçilerimize bu konuda önderlik yapiyoruz. Bütün bunlarin ülke tariminda biraz daha ön plana çikmasi lazim ki; Türk tarimi üretim ihtiyacini karsilama noktasinda bir zafiyete ugramasin."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile