Akaydın'dan 1 Yıllık Görev Süreci Değerlendirmesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muskafa Akaydın, 29 Mart seçimlerinin ardından geçen bir yılı değerlendirdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muskafa Akaydın, 29 Mart seçimlerinin ardından geçen bir yılı değerlendirdi. Başkan Akaydın, "Bu hazırlık yılı boyunca yaptığımız en büyük iş, belediyeciliğin dilini öğrenmek oldu" dedi.
29 Mart 2009 da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Akaydın, 1 yıllık görev sürecinin değerlendirildiği Antalya Kültür Merkezi'nde '1. Yıl Büyük Şehir Büyük Hedef' adlı toplantıda konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekilleri Hüsnü Çöllü, Atilla Emek, Osman Kaptan ve Tayfur Süner'in de katıldığı toplantıda konuşan Akaydın, 1 yıllık süreçte Antalya'ya yapılanlar ve uygulanacak projeleri anlattı.
ARA SINAVLARDAN GEÇMİŞ BULUNUYORUZ
Belediye başkanlığı görevine geldiğinden bu yana her 100, 200 ve 365 günde basın toplantısı düzenlediğini söyleyen Akaydın, şöyle konuştu: "Bilirsiniz üniversite ara sınavları ve final sınavları olur. Bitirme ödevleri yapılır. Belki de arkadaşlarımın bu sunuma böyle hazırlanmalarının nedeni bir kısmının üniversiteden gelmesi olabilir. 29 Mart'tan sonra bir maratona çıktık. Antalya halkı bize 5 yıllık bir koşu süresi verdi. Ara sınavlara girip sözlülere çıkacağız. İlk yılın ara sınavlarında başarılı
olduğumuzu içtenlikle belirtmeliyim. Ama bizim esas hedefimiz, 5 yılın sonunda halkın final sınavından geçmektir. Biz de bugün hazırlık yılımızı bitirmiş, ara sınavlardan geçmiş bulunuyoruz. Ama bu hazırlık yılı boyunca yaptığımız en büyük iş, belediyeciliğin dilini öğrenmek oldu. Bu dili maksimum düzeyde doğru, temiz ve etkili kullanmayı öğrendik."
SİYASİ GÖRÜŞÜM NE OLURSA OLSUN ANTALYA'NIN BELEDİYE BAŞKANIYIM
Geçmiş dönem Antalya belediye başkanlarına teşekkür eden Akaydın, "Hepimiz gelip geçiciyiz. Yıllar geçtikten sonra eserlerimizle ve yaptıklarımızla hatırlanacağız. Kutsal doktorluk mesleğini bırakıp böyle bir göreve talip olurken, en büyük motivasyon kaynağım şu anda daha doğmamış bebeklerin hayır dualarını almaktı" dedi.
İşte bugün, bu inançla ve duygularla görevinin başında olduğunu anlatan Akaydın, sözlerine şöyle devam etti: "Muhalif kardeşlerime hep söylerim. Bizi izlesinler, takip etsinler. Hatalarımızı ve eksiklerimizi söylesinler. Böyle yapsınlar da biz de daha tetikte olalım ve azimle çalışalım. Benim siyasi görüşüm ne olursa olsun, Antalya'nın belediye başkanıyım. Yıllar sonra beni 'Antalya'nın ruhunu harekete geçiren adam' olarak hatırlansın isterim. AK Partili arkadaşlarımı buradan tebrik ediyorum. Siyasi
olarak her türlü muhalefeti yapsalar da insani olarak sevgi ve saygıyı her zaman gösterdiler. Örnek Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü kardeşim."
ÜNİVERSİTE VE KÜLTÜR BAŞKENTİ ADIMLARI
Her yıl 10 köprülü kavşak parası kadar maaş ödediklerini ve köprülü kavşakların fazla bir tutarı bulunmadığını söyleyen Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediyenin görevi işini düzenli yapmaktır. Ama bu işi yaparken de bir yandan da kentini cazibe merkezi haline getirmektir. İşte ben bu 1 yıl boyunca en çok bunun için çalıştım. Artık ikinci bir turizm hamlesinin zamanı geliyor. 12 ay boyunca turist getirmemiz gerek bu kente. Kentimizin gelişmesi için sadece yaz aylarının değil kış aylarının da dolu
geçmesi gerek."
Kışları üretmeyen bir Antalya'nın yoksulluğa mahkum olduğunu anlatan Akaydın, şunları söyledi: "Pek yakında kentimiz iki yeni üniversiteye daha kavuşacak. Üç yıl içerisinde de dördüncü ve beşinci üniversiteler için görüşüyoruz. İstanbul'dan sonra biz de Antalya olarak Avrupa Kültür Başkenti olmak için lobi çalışması başlattık. Öyle sanıyorum ki ilk dönemimde bu kenti baştan başa değiştirecek. Avrupa Kültür Başkenti unvanını kazandıracağım. Avrupa Parlamentosu'ndaki en yetkili kişilerle, seçici kurul
üyeleriyle temas halindeyiz. Kültür başkenti olunca İstanbul'a bütün fonlar aktı. Bu karar çıkar çıkmaz ulusal ve uluslararası fonlarla Antalyamız'da çağ atlayacak."
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, geçmiş dönem verileriyle 1 yıllık icraatları rakamlarını kıyaslayan bir sunum yaptı.
(ÇY-SK-HO-Y)


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile