Akaydın: Verdiğim Vaatleri 3 Yılda Ya Başlattım Ya Da Tamamladım

Akaydın: Verdiğim Vaatleri 3 Yılda Ya Başlattım Ya Da Tamamladım

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde verdiği vaatleri, seçildikten sonra ya yerine getirdiğini ya da projesini başlattığını söyledi.



Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği mahalle toplantılarına Soğuksu , Varlık ve Kızılsaray mahallelerinde devam etti . Belediye bürokratları ve danışmanlarıyla mahalle sakinlerinin karşısına çıkan Akaydın , belediye çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra vatandaşların sorularını da cevapladı .

Görevde olduğu 34 ayda 480 milyon liralık borç ödemesine karşın 500 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiğini ileri süren Akaydın , bu yatırımların çoğunun Antalya Su ve Atıksu İdaresi ( ASAT ) kanalıyla hataya geçirildiğini söyledi . 34 ayda 35 projeye imza attığını anlatan Akaydın , “3 yıl önce vatandaşa ne vadettiysem ya projesini başlattım ya da tamamladım . Vaatlerimizin üstünde de işler yaptık . ” dedi .


Akaydın , bir vatandaşın raylı sistemle ilgili sorusuna ise şu cevabı verdi : “Raylı sistem ciddi bir fizibiliteye dayalı yapılmadığı için sorunludur . Bu sistem Antalya’ya çok pahalıya mal olmuştur . Bu proje büyük bir borç yükü bırakmıştır ancak sistemi çalıştırmak zorundayız . Yeni Toplu Taşıma Sistemi , tramvaya binen yolcu sayısını 5 kat arttırmıştır ama bu sorunu düzeltmek imkansız . Ulaşım Master Planı’nı bu yıl tamamlacağız . O zaman Antalya’nın gerçekten raylı sisteme ihtiyacı olup olmadığı net bir şekilde ortaya çıkacaktır . ”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile