Akbank Afet Bölgesi Için Desteklerini Sürdürüyor

Akbank, deprem felaketinin asilmasi, bölgenin tekrar kalkinmasi ve yasamlarin yeniden kurulmasi için çalismalarina devam ediyor. Ilk günden itibaren yardim seferberligini sürdüren banka, deprem bölgesinde kalici çözümlerin hayata geçmesi için yaptigi 650 milyon TL katkiya ek olarak, afet bölgesindeki müsterileri için 10 milyar TL degerinde bir finansman destegi sunuyor.

Akbank, Kahramanmaras ve çevre illerde meydana gelen deprem felaketinin asilmasi için çalismalarini sürdürüyor. Bu kapsamda isinma, barinma, gida ve giyinme gibi temel ihtiyaçlarin karsilanmasi için çalisan banka, ayni zamanda deprem bölgesinde kalici çözümlerin hayata geçmesi için 650 milyon TL’lik destekte bulundu. Banka, bölgedeki finansal ihtiyaçlar dogrultusunda aldigi önlemlere ilave olarak, depremden etkilenen müsterilerine 10 milyar TL’lik finansman destegi sagliyor. Akbank’in açikladigi finansal destek paketi kredi ve kredi karti borç erteleme, ücretsiz islemler, bagis ödemelerinde taksitlendirme gibi birçok finansal kolayligi içeriyor.

Kredi ve kredi karti borçlari için faizsiz erteleme

Akbank, depremin etkilerinin en fazla hissedildigi Adiyaman, Hatay, Kahramanmaras, Malatya, Osmaniye illeri ile Islahiye ve Nurdagi ilçelerindeki bireysel ve gerçek kisi ticari müsterileri için mevcut kredi ve kart borçlarini, taksitlerini ve gayrinakdi kredi komisyonlarini 31 Agustos 2023 tarihine kadar, herhangi bir talep aranmaksizin 6 ay faizsiz olarak erteliyor.

Depremden etkilenen Adana, Gaziantep, Diyarbakir, Sanliurfa, Kilis ve Elazig illerindeki bireysel ve gerçek kisi ticari müsterilerine de ilgili ödemeleri herhangi bir talep aranmaksizin 1 ay faizsiz olarak erteleme imkâni sunuyor. Banka tüzel müsterilerinin erteleme taleplerini ise müsteri talebi özelinde degerlendirmeye aliyor.

Depremde yasamini yitiren müsterilerinin borçlarini siliyor

Akbank, yasanan aci felakette vefat eden bireysel ve gerçek kisi ticari isletme müsterilerinin kredi ve kredi karti borçlarini siliyor.

Ücretsiz islem ve hizmet imkâni

Akbank; Adiyaman, Hatay, Kahramanmaras, Malatya, Osmaniye illeri ile Islahiye ve Nurdagi ilçelerindeki bireysel ve gerçek kisi ticari isletme müsterileri için ücretsiz islem ve hizmet imkâni da sagliyor. Bu kapsamda; 31 Agustos 2023 tarihine kadar, Akbank müsterilerinin deprem bölgesindeki subelerindeki hesaplarindan gerçeklestirecekleri havale, EFT, Swift islemlerinden ve bu subelerdeki hesaplara yapilan havale islemlerinden ücret alinmiyor.

2023 yili boyunca Akbank bireysel ve ticari kredi karti ücretleri tahsil edilmiyor.

Akbank müsterilerinin, depremden en çok etkilenen illerde kullanima uygun olan Akbank ATM’leri disindaki diger banka ATM’lerinden yapacaklari islemlerden, Akbank ATM’lerinden yapacaklari kartsiz para yatirma ve limit üzeri para çekme islemlerinden 31 Agustos 2023 tarihine kadar ücret alinmayacak.

Çek ve senet islemlerinden 31 Agustos 2023 tarihine kadar ücret alinmiyor.

Afette POS cihazi zarar gören veya kaybolan Akbankli is yerlerinden herhangi bir tahsilat ücreti alinmiyor, 2023 yili boyunca POS kullanim ücreti tahsil edilmiyor.

Bagis ödemelerine faizsiz 6 taksit imkâni

Akbank, 28 Subat 2023 tarihine kadar, Akbank kredi kartlariyla afad.gov.tr, ahbap.org, akutvakfi.org.tr ve kizilay.org.tr’ye yapilan bagislar için ücretsiz ve faizsiz olarak 6 taksitle ödeme imkâni sunuyor.

Bankanin bölgeye yardimlari devam ediyor

Banka, bankacilik ihtiyaçlari için hayata geçirdigi finansal kolayliklarin yani sira, barinma, isinma ve beslenme gibi öncelikli ihtiyaçlar için de ilgili kurumlarin koordinasyonuyla yasam konteyneri, jeneratör, isitici, yatak, battaniye, erzak gibi malzemeleri bölgeye sevk etti. Bu süreçte banka çalisanlarinin gönüllü destekleriyle hazirlanan yardim paketlerini de bölgedeki depremzedelerle bulusturdu.

Akbank’in destek paketi ile ilgili detayli bilgiye akbank.com/tr-tr/genel/Sayfalar/deprem-sonrasi-bilgilendirme.aspx adresinden ulasilabilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile