Akbank Müsterileri, Sosyal Yatirimlarda 2 Milyar TL'ye Kosuyor

Akbank Özel Bankacilik ve Yatirim Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Dr. Alp Keler: 'Yatirim müsterilerimizin yüksek ilgisi sayesinde daha ilk yilinda 2 milyar TL gibi önemli bir hacme ulasmasini bekledigimiz sürdürülebilir yatirim bakiyemizin, 2030 yili için belirledigimiz 15 milyar TL hedefimize rahatlikla ulasabilecegini düsünüyoruz'

Akbank Özel Bankacilik ve Yatirim Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Dr. Alp Keler, "Yatirim müsterilerimizin yüksek ilgisi sayesinde daha ilk yilinda 2 milyar TL gibi önemli bir hacme ulasmasini bekledigimiz sürdürülebilir yatirim bakiyemizin, 2030 yili için belirledigimiz 15 milyar TL hedefimize rahatlikla ulasabilecegini düsünüyoruz." ifadesini kullandi.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, "yatirim çesitliligi" ve "yatirimda teknoloji" konularinda pazarda öne çikan Akbank Yatirim Hizmetleri, müsterilerine sundugu sosyal amaçli yatirim ürünlerinde de liderligi hedefliyor. Bu alanda simdiden 1,4 milyar TL büyüklüge ulasan Banka, eylül ayinda ilk Yurt Içi Bireylere Yönelik 340 milyon TL'lik sosyal bono ihraçlarini gerçeklestirdi.

Birlesmis Milletler Küresel Ilkeler Sözlesmesi'ni imzalayan ilk Türk bankasi olan Akbank, Birlesmis Milletler'in 2030 yilina kadar çözülmesi hedeflenen öncelikli küresel sorunlari ortaya koyan Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari'ni destekliyor. Bankanin bu kapsamdaki önceliklerinden biri de, bireysel müsterilerinin çevresel, sosyal ve yönetisim alanlarindaki projelere yatirim yapabilmesini saglamak. Akbank Yatirim Hizmetleri, bu amaçla farkli varlik ve risk beklentileri olan yatirimcilarina; yatirim fonu, bono/tahvil, veya hisse senedi gibi çesitli yatirim seçenekleri sunuyor.

- "Türkiye’de yeni bir yatirim trendi baslatmayi hedefliyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Akbank Özel Bankacilik ve Yatirim Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Dr. Alp Keler, "Dünyanin her yerinde; dogal afetlerle kendini gösteren bir degisimin içinde, gelecek kusaklarin kaynaklarini koruyabilmek ve daha iyi yasam kosullarina ulasabilmek adina sürdürülebilir yatirimlar yapmak kritik önem tasiyor. Türkiye'de ise Akbank Yatirim Hizmetleri olarak biz, 2021 yilinda bu amaçla farkli yatirim ürünleri sunarak, bireysel müsterilerimizin yatirimlarini bu alandaki projelere yönlendirmelerine öncülük ettik." ifadelerini kullandi.

Özellikle sosyal ve çevresel yatirimlara Türkiye'deki yatirimcilarin beklediklerinden çok daha fazla ilgi gösterdigini aktaran Keler, sunlari kaydetti:

"Türkiye'de yeni bir yatirim trendi baslatmayi hedefliyoruz. Sosyal ve çevresel bonolarla, müsterilerimizin normal bonolar gibi faizi ve vadesi belli yatirimlarla da bu tür projelere katki yapmalarini saglayacagiz. Eylül ayinda bu konuda çok hizli bir baslangiç yaptik. Gelen yüksek yatirimci talebi ile 340 milyon TL büyüklügünde Ilk Yurt Içi Bireylere Yönelik Sosyal Bono ihraçlarini gerçeklestirdik. Bonodan gelen kaynak ile 'saglikli ve kaliteli yasam' hedefli iki farkli projenin finansmani saglaniyor. Hisse senedi yatirimlarinda da 14-15 Ekim tarihlerinde talep toplamasi gerçeklesen biyoteknoloji sirketi Anatolia Geneworks'ün 517 milyon TL büyüklügündeki halka arzinda, Ak Yatirim liderliginde olusturulan konsorsiyum araciligiyla toplam 113 bin 32 yatirimcidan talep toplanmistir. Önümüzdeki dönemde müsterilerimize özellikle saglik alaninda ülkemizin kalkinmasina katki saglayan ve bireylerin refahini artirmaya yönelik farkli temali bir çok ürünle bulusturmaya devam edecegiz.

2021 basinda kurdugumuz ve yil boyunca ilgi gören asi, ilaç, genetik, saglik elektronigi sektörlerinde dünyanin önde gelen sirketlerinin hisselerini içeren Ak Portföy Saglik Sektörü Yabanci Hisse Senedi Fonu ve günes, rüzgar, hidrojen, pil teknolojileri alaninda önemli global sirket hisselerine yatirim yapan Ak Portföy Alternatif Enerji Yabanci Hisse Senedi Fonu, toplamda 25 bin yatirimci kitlesiyle 830 milyon TL büyüklügü asti. Bu fonlar için yil sonunu hedefledigimiz 1 milyar TL bakiyemizin üzerinde bir sonuca ulasmayi bekliyoruz. Yenilikçi ve sürdürülebilir bakis açisiyla saglik, enerji alanlarina yatirim yapan gelecek temali, dünya standartlarinda yatirim ürünlerini Türk yatirimcisiyla bulusturmaya devam ediyoruz. Sonuç olarak, tüm bu ürünlere yatirim müsterilerimizin yüksek ilgisi sayesinde daha ilk yilinda 2 milyar TL gibi önemli bir hacme ulasmasini bekledigimiz sürdürülebilir yatirim bakiyemizin, 2030 yili için belirledigimiz 15 milyar TL hedefimize rahatlikla ulasabilecegini düsünüyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile