Akbank'tan Afet Bölgesinde Sosyal Ve Ekonomik Kalkinmaya Hizmet

Akbank'tan Afet Bölgesinde Sosyal Ve Ekonomik Kalkinmaya Hizmet

Akbank, afet bölgesine yönelik gelistirdigi sürdürülebilir finansman çözümleri ve sosyal yatirimlarla kalkinma ve iyilesme için çalisiyor. Bu faaliyetlerinde banka, gençleri ve kadinlari önceliklendiriyor.



Akbank, 6 Subat’ta Kahramanmaras ve Elbistan merkezli yasanan depremlerin ardindan baslattigi finansal ve sosyal destek çalismalari ile bölgeye desteklerini araliksiz sürdürüyor. 11 ili kapsayan afet bölgesine yönelik sundugu ve alaninda ilk olan çözümleri ve destek paketiyle, depremzedelerin finansal ve sosyal sagliklari için çalisiyor. Eszamanli olarak yürüttügü Akbank Güzel Yarinlar Hareketi gençlerin egitim ve kariyer yolculuklarini desteklerken, Akbank Dönüsüm Akademisi çalismalari ile de basta kadin girisimciler olmak üzere tüm KOBI’lerin sosyal ve finansal gelisimlerine katki sunuyor.

Bankanin afet bölgesine yaptigi finansal ve sosyal destek çalismalari söyle açiklandi:

Türkiye’nin En Genis Kapsamli Sürdürülebilir Finans Çerçevesi ile afet bölgesinin yaninda

Banka, yasanan afetin ardindan güncelledigi Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi ile afet bölgesini önceliklendiren sosyal finansman modellerini hayata geçirdi. Böylece bir yillik süreçte yaklasik 170 bin Akbankli KOBI ve isletme, sosyal temali sürdürülebilir finansman çözümlerinden faydalandi. Sosyal temali finansman modeliyle banka, afet bölgesindeki isletmelerin bu zorlu süreci asmasinda yanlarinda yer almaya devam ediyor.

Ayrica Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi kapsaminda banka, Türkiye’nin ilk sosyal temali sendikasyon kredisini de hayata geçirdi. Böylece, depremden etkilenen Akbankli isletmelerin dis ticaret islemlerinin finansmanina 500 milyon dolar kaynak olusturdu.

Banka, Akbank Dönüsüm Akademisi ile ise basta bölgedeki kadin girisimciler ve genç KOBI’ler olmak üzere KOBI’lere e-ticaret, e-ihracat, sosyal medya yönetimi ve pazarlama konularinda egitim programlari sunuyor. Böylece girisimcilerin ve KOBI’lerin islerini gelecege tasimalarinda yanlarinda yer alirken, istihdamin gelismesi ve bölgenin kalkinmasina da hizmet ediyor.

Gençleri önceliklendiren çalismalara imza atiyor

Banka, afet sonrasi iyilesme sürecinde gençleri önceliklendirerek onlarin finansal sagliklarina ve sosyal ihtiyaçlarina yanit sunmaya odaklaniyor. Bu kapsamda depremlerden etkilenen yaklasik 16 bin genç, ‘Üniversiteli Akbankli’ programina katilarak finansal çözümlerden yararlandi.

Ayni zamanda banka, Akbank Güzel Yarinlar Hareketi ile gençlerin iyilik halini ve sosyal ihtiyaçlarini destekliyor. Onlara teknoloji, sanat ve sosyal yetkinlikler alaninda yeni beceriler kazanabilecekleri deneyim alanlari sunuyor. Böylece gençlerin gelecegin mesleklerine hazirlanmalarinda rol aliyor. Toplum Gönüllüleri Vakfi is birliginde yürütülen bu çalismalarla, bir yillik süreçte afet bölgesindeki 5 ilde 10 bin gence ulasilmasi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile