Akbank'tan Türk Ekonomisine 2023'Ün Ilk 9 Ayinda 1 Trilyon 94 Milyar TL Kredi Destegi

Akbank'tan Türk Ekonomisine 2023'Ün Ilk 9 Ayinda 1 Trilyon 94 Milyar TL Kredi Destegi

Akbank, üçüncü çeyrek finansal sonuçlari açikladi. Banka, ilk 9 ayda 1 trilyon 94 milyar TL kredi destegi saglarken, 18 milyar 119 milyon TL vergi karsiligi ayirarak 51 milyar 469 milyon TL konsolide net kâr elde etti.



Akbank, 2023 üçüncü çeyrek finansal sonuçlari açikladi.

Buna göre banka, 2023’ün ilk 9 ayinda ekonomiye sagladigi kredi desteginin 871 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 1 trilyon 94 milyar TL seviyesine çikardi. Toplam mevduat 1 trilyon 134 milyar TL’ye, aktifler ise 1 trilyon 717 milyar TL’ye ulasti. Banka, yüzde 20,7 düzeyinde gerçeklesen güçlü konsolide sermaye yeterlilik oraniyla, reel sektörün büyümesine ve gelismesine destek olmayi sürdürdü. Banka, yilin ilk dokuz ayinda 18 milyar 119 milyon TL vergi karsiligi ayirarak 51 milyar 469 milyon TL konsolide net kâr elde etti.

Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, Akbank’in 2023 üçüncü çeyrek finansal sonuçlari üzerine yaptigi açiklamada, “Bu yil hep birlikte Cumhuriyetimizin 100. kurulus yil dönümünü coskuyla kutluyoruz. Türkiye’nin 100 yila sigdirdigi olaganüstü ilerlemeyi kutladigimiz bu özel sene, ayni zamanda ilhamini Cumhuriyet’ten alan bankamizin da 75. kurulus yil dönümü. Kurumumuz için çok önemli bir kilometre tasinin, ulusumuzun bir asirlik zaferlerini ve basarilarini onurlandirdigimiz böylesi özel bir seneye denk gelmesinden dolayi büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bizi bekleyen parlak gelecekte de, Cumhuriyete olan bagliligimizla, ülkemizin sürdürülebilir gelisimini desteklemeye ve gelecegine yatirim yapmaya devam edecegiz” dedi.



“Hep birlikte, Akbank’i yepyeni basarilara tasimak için haziriz”

“Köklü bir mirasin ve sinirsiz yenilikçi ruhun bir araya geldigi Akbank’in yeni genel müdürü olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Bu yeni dönemde de müsterilerimizin güvenilir finansal ortagi olma ve bütün paydaslarimiz için deger olusturma taahhüdümüzü tekrar teyit ediyoruz. Hep birlikte, bankamizi yepyeni basarilara tasimak için haziriz.”

“2023’ün ilk dokuz ayinda ekonomimize 1 trilyon 94 milyar TL kredi destegi sagladik”

Gür, sözlerini söyle sonlandirdi: “2023’ün ilk dokuz ayinda ekonomimize sagladigimiz kredi destegini 871 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 1 trilyon 94 milyar TL seviyesine çikardik. Toplam mevduatimiz 1 trilyon 134 milyar TL’ye, aktiflerimiz ise 1 trilyon 717 milyar TL’ye ulasti. Yüzde 20,7 düzeyinde gerçeklesen güçlü konsolide sermaye yeterlilik oranimizla, reel sektörün büyümesine ve gelismesine destek olmayi sürdürdük. Bankamiz yilin ilk dokuz ayinda 18 milyar 119 milyon TL vergi karsiligi ayirarak 51 milyar 469 milyon TL konsolide net kâr elde etti. Basarili performanslari için çalisma arkadaslarima ve bizlere duyduklari güven için basta müsterilerimiz olmak üzere tüm paydaslarimiza tesekkür ederim.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile