Akbilmez, yaptığı açıklamasında, 2014 yılı içerisinde iş koluna bağlı olan Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa illerindeki çevre ve şehircilik il müdürlükleri, tapu ve kadastro müdürlükleri, İlbank bölge müdürlükleri ile il afet ve acil durum müdürlüklerine yazı yazdığını ve kurumlardan gelen cevabi yazılardan bu sonuca ulaştığını belirtti.
Akbilmez, "2007 yılında Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkındaki Yönetmeliği yayınlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının taşra teşkilatları olan çevre ve şehircilik il müdürlüklerinin binaları hakkında deprem tahkik çalışmalarını yapmamaları ve yapılması noktasında ise hiçbir çalışmalarının olmaması gerçekten içinde bulunulan durumun vahametini göstermektedir" dedi.
Adana Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binasının yapılan depremsellik tahkik çalışması sonucunda yıkım kararının verildiğini hatırlatan Akbilmez, ancak geçen onca zamana kadar bu binanın boşaltılmadığını ve kamu çalışanlarının hayatları riske atıldığını söyledi.
Adana merkezinin 2. derece deprem bölgesinde bulunduğunu hatırlatan Akbilmez, bu olumsuz durumlardan dolayı riskli binalarda görev yapan kamu çalışanlarının tedirgin olduğunu ve devletin ilgili mercilerinin görevlerini yapmadığını belirtti.
Zakir Akbilmez, önlenme alınmazsa Türk İmar Sen ve Kamu Sen Genel Merkezi’nin alacağı kararla riskli kamu binalarında üyelerin çalışmaması için her türlü eylemi yapacaklarını kaydetti.
Akbilmez Açıklaması 'Kamu Hizmet Binaları Depreme Dayanıksız'
Türk İmar Sen Adana Şube Başkanı Zakir Akbilmez, Adana’da 2007 yılı öncesinde yapılan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binaları ve lojmanlarının depreme dayanıksız olduğunu ileri sürdü.