Akçaabat'ta Robotik Kodlama Kursu Yogun Ilgi Görüyor

Akçaabat'ta Robotik Kodlama Kursu Yogun Ilgi Görüyor

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde belediye tarafindan açilan Robotik Kodlama ve Steam kursu, gelecegin yazilimci minikleri tarafindan yogun ilgi görüyor.

Akçaabat Belediyesi Spor Egitim Merkezinde hafta sonu alaninda uzman egitmenler tarafindan verilen Robotik Kodlama ve Steam kursunda toplamda 80 ögrenci yer aliyor.

Robotik Kodlama ve Steam kursuyla inovatif düsünce ile gelecegin yazilimcilarini yetistirmenin yani sira teknolojiyi tüketen degil üreten bir nesil insa etmeyi amaçladiklarini belirten Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, “Robotik kodlama egitiminde örnek bir ilçe olmayi hedefliyoruz. Türkiye Yüzyili, teknoloji alaninda yenilikçi fikirler üreten gençlerin azmi ve gayretiyle kök salacaktir. Robotik Kodlama ve Steam Atölyemizde ögrencilerimize robotik kodlamanin tüm asamalari üzerine egitimler veriyoruz. Ögrencilerimiz burada temel kodlama kavramlariyla eglenceli bir sekilde tanismis oluyor ve güçlü bir kodlama temeli kazanarak kendini gelistirebilme sansina da ulasmis oluyor. Ögrencilerimizi bilisim alaninda üretici hale getirip, teknolojiler üretecek genç nesillerin yetistirilmesine katki sunmayi hedefliyoruz. Kursumuzun açildigi günden beri yogun bir ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Robotik kodlama egitimlerinde örnek ve öncü bir ilçe olmak için büyük bir gayret ve özveriyle çalisiyoruz. Bu kurs sayesinde çocuklarimiz bilgisayar ve tablet oyunlarini sadece oynayarak pasif olmaktan çikacaklar ve o bilgisayar oyunlarini yazan, bastan olusturan çocuklar haline dönüsmüs olacaklar. Ailelerimiz çocuklarini buraya gönül rahatligiyla gönderiyor, çünkü burada bilimsel çalisma var, teknolojik egitimler var, çocuklarimiz hem egleniyorlar hem de kendi yeteneklerini ön plana çikartiyorlar. Gelecegin en gözde mesleklerinden olan kodlama ve yazilim konularinda verilen egitimlerle birlikte gençlerimiz kendilerini bu alanda gelistirmek için gereken temel yöntemleri yenilikçi bir yaklasim ve egitim ile ögrenmis oluyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile