Akçakoca Ceneviz Kalesi Piknikçilerin Durağı Oldu

Akçakoca Ceneviz Kalesi Piknikçilerin Durağı Oldu

Düzce’nin Karadeniz’e açılan penceresi olan Akçakoca’da Ceneviz Kalesi piknik alanı piknikçilerin akınına uğruyor.

Ceneviz Kalesi tatilcilerin uğrak yeri olmaya devam ediyor. Özellikle mesire alanı piknik yapmak isteyenler için vaz geçilmez bir yer. Özellikle hafta sonları il dışı ve çevre ilçelerden gelen turizm kafilelerinin akınına uğrayan piknik alanında vatandaşlar doyumsuz neşeli saatler geçiriyor.

Tarihi Ceneviz Kalesi Dördüncü Haçlı Seferi için Venedik gemileri ile İstanbul’a gelen ve çoğunluğu Latin olan Haçlı Ordusu konuk olarak girdiği İstanbul’u zapdetmesiyle 1204’den 1261’e kadar süren Latin İmparatorluğu döneminde Karadeniz kıyılarında da egemenlikleri görüldü.

Ceneviz kalesi de bu dönemden kalmadır. Kalenin surları moloz taşlarla ve kiremit kullanılarak yapılmış. Kale avlusu içinde günümüzde dilek kuyusu olarak bilinen 5.30 metre çapındaki derin çukur aslında kalenin su ihtiyacını karşılayan sarnıçtır. Denizden yüksek bir tepe üzerinde bulunuşu ile güzel bir seyir terası işlevi görmektedir. Farklı yüksekliklerde oluşturulan terasları, küçük patika benzeri yollar bir birine bağlamaktadır.

Akçakoca’nın 2.5 kilometre batısında, fındık bahçeleri ve ormanın eteğindeki tarihi kalenin doğu ve batısında eşsiz bir kumsalı olan iki koy arasında yer almakta. Kalenin surları moloz taşlarla ve kiremit kullanılarak yapılmıştır. Kalenin yarım yuvarlak çıkıntıları ve kara tarafında yüksek bir kulesi vardır. Kale Cenevizliler tarafından inşa edilmiş olup, Cenevizliler, Bizans ve Osmanlılar tarafından kullanılmıştır. Kale avlusu içinde 5,30 metre ölçülerinde bir de sarnıç var .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile