Akçakoca Milli Eğitim Müdürlüğünde Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Akçakoca Milli Eğitim Müdürlüğünde Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Akçakoca İlçe Kaymakamlığı Toplantı Salonunda Kaymakam Aykut Pekmez başkanlığında okul müdürlerinin katılımıyla 2012-2013 Eğitim-Öğretim yıl sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Aykut Pekmez ’’2012-2013 eğitim-öğretim yılının başarıyla ve sorunsuz olarak bitirilmesinden dolayı, özellikle 4+4+4 sistemine geçtiğimiz bu yılda özveriyle çalışan okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. İlçemiz okullarında yaklaşık 6 bin öğrenci olduğunu düşündüğümüzde aşağı yukarı ilçenin tüm hanelerinde öğrenci olduğunu dolayısıyla eğitimin tüm ilçeyi kapsadığını, eğitimin ve yetişmiş insan gücünün gelişmekte olan ülkeler için büyük önem arz ettiğini, toplumun gelişen teknolojileriyle birlikte yapısının değiştiğini, sosyalleşmenin azaldığını görüyoruz. Bu değişim içerisinde milletimizin sahip olduğu milli ve ahlaki değerlerin, örf ve adetlerimizin, vatan-millet sevgisi gibi değerlerimizin korunmasında eğitim camiasına büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir. İlçemiz okulların fiziki yapısı itibariyle iyi durumda. Sınavlarda gerek Düzce genelinde gerekse ülke genelinde başarılıyız. Ancak eğitimde başarıyı sadece sınavlarda alınan puana göre sınıflandırmanın çok doğru olmadığını, önemli olanın eğitim seviyesinin tümden yükseltilmesi olduğunu, eğitim ve öğretimin beraber yerine getirilmesi gerektiğini, öğrencilerimizin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerde de başarılı ve aktif olması gerektiğini biliyoruz. Öğrencilerimizin aldıkları puana göre bölüm seçmeleri yerine sevdikleri, arzu ettikleri ve yapmak istedikleri daha doğrusu yapabilecekleri mesleklere yönlendirmek daha doğrudur" şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen toplantıda daha sonra okul müdürleri söz alarak 2012-2013 eğitim öğretim yılını okulları açısından değerlendirdi. Ayrıca soru bankası-yardımcı kaynak dağıtılması, taşımalı sistemle ilgili bilgiler ve öğrenci-öğretmen-veli ilişkileri konusunda yapılması gereken çalışmalar hakkında görüşlerini sundular. Daha sonra gündemde yer alan diğer konulara geçildi ve son olarak dilek-temenniler kısmıyla toplantı sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile