Akcoat'a Ispanya'dan Ödül
Kimyasal kaplama malzemeleri üreticisi Akcoat, Ispanya’da düzenlenen Alfa De Oro ödül töreninde ’Inovasyon’ kategorisinde birinci oldu.
Türkiye ve Ispanya’da üretim tesislerine sahip Akcoat, seramik sektörünün prestijli ödüllerinden Alfa De Oro’da ’Inovasyon’ kategorisinde birinci oldu. Ispanya’nin Valencia kentinde düzenlenen törende sirket, hayata geçirdigi ink-jet seramik baski mürekkepleri için inovatif ve sürdürülebilir paketleme sistemiyle ödüle layik bulundu. Ödülü Akcoat Ceramic Global Business Unit General Manager Juan del Casar Ximenez teslim aldi.
Paketlerdeki plastigi 3 kata kadar azaltiyor
Sirketten yapilan açiklamaya göre, Akcoat ve Hinojosa Packaging Solutions tarafindan gelistirilen “LessBox, Inkjet Seramik Mürekkepleri için Sürdürülebilir Ambalaj” projesi, seramik endüstrisinde kullanilan enjeksiyon mürekkeplerinin çevresel etkisini daha aza indirgeyerek atik olusumunu düsürüyor. Yüzde 100 geri dönüstürülebilir ink-jet sürdürülebilir paketleme sistemi ile halihazirda kullanilan paketlerde bulunan plastik 3 kata kadar azaltiliyor. Proje ile ayrica mürekkeplerin karistirilmasinda ve kullanilmasinda seramik sektörüne kolaylik saglanacak ve lojistik avantaji olusturulacak.
“Sürdürülebilir kalkinma anlayisiyla çevreci projeler gelistiriyoruz”
Sirketin Genel Müdürü Veysi Küçük, inovasyon ve Ar-Ge alanindaki basarili çalismalarinin uluslararasi saygin platformlarda ödüllendirilmesinin motivasyon kaynagi oldugunu belirtti.
Sürdürülebilir kalkinma anlayisiyla çevre dostu ve verimliligi artiran projeler gelistirdiklerini söyleyen Küçük, “Projemiz, is ortaklarimiz olan seramik karo üreticilerinin ink-jet mürekkepleri kullanimina bagli plastik atiklarin çevresel etkisini azaltmayi amaçlayan bir paketleme sistemi sunuyor. Ürünleri paketlemek için geleneksel olarak kullanilan paketleme sistemlerinin simdiye kadar içerdigi plastigi 3 katina kadar ortadan kaldiriyor ve atik hacmini önemli ölçüde azaltiyoruz. Sirkete uluslararasi bir ödül kazandiran projemizde emekleri bulunan tüm çalisanlarimiza tesekkür ederim” dedi.



















