Akdagmadeni Salebi Tescillendi

Akdagmadeni Salebi Tescillendi

Yozgat’in Akdagmadeni ilçesinde dogal olarak ormanlik alanda yetisen salep bitkisi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan cografi isaretli ürün olarak tescillendi.

Akdagmadeni Belediyesinin yogun çalismalari sonucu ilçenin en önemli degerlerinden olan salep bitkisi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan mensei adi türünde Cografi Isaret Tescil Belgesi almaya hak kazandi.

Akdagmadeni salebi bitkisinin marka degerini arttirmak, türünün korunarak gelecek nesillere ulasmasini saglamak için çalismalara basladiklarini söyleyen Akdagmadeni Belediye Baskani Uzm. Dr. Nezih Yalçin, “Yapilan arastirmalar sonucunda ülkemizin en kaliteli salebi olan Akdagmadeni salebinin mense adi türünde Cografi Isaret Tescil Belgesini alarak Akdagmadeni kültürü, dogasi ve turizmi için büyük bir adim daha atmis bulunuyoruz. Mense adi ülkemizde sadece kendi bölgesinde yetisen ve bölgeye has ürünlere verilen çok önemli bir isarettir. Mahreç isaretinden farkli olarak tüm dünyada saleple ilgili yapilan aramalar bundan sonra Akdagmadeni ilçesini isaret edecektir. Bu yolla ilçemizin ulusal ve uluslararasi düzeyde tanitimini yapip ticari gelir elde edilmesine katki sunarken marka degerinin arttirilmasini da saglayacagiz. Ilimiz ve ilçemize katma deger saglayacak bu önemli gelismenin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Türk Patent ve Marka Kurumu Baskani Prof. Dr. Habip Asan tarafindan Belediye Baskani Uzm. Dr. Nezih Yalçin’a Akdagmadeni Salebi Cografi Isaret Tescil belgesi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile