Akdamar Kilisesi'nde 9. Ayin Yapildi

Kültür ve Turizm Bakanliginin özel izniyle yilda bir kez ibadete açilan Van Gölü'ndeki Akdamar Adasi'nda bulunan kilise, bu yil 9'uncu ayine ev sahipligi yapti.

Sabah saatlerinde Gevas ilçesindeki iskeleden, beraberindeki din adamlariyla adaya gelen Türkiye Ermenileri Patrikligi Genel Sekreteri ve Ruhani Meclis Baskani Basrahip Tatul Anusyan ayini yönetti.

Türkiye Ermenileri Patrikligine mensup 25 din adaminin katilimiyla gerçeklestirilen ayine katilanlar, saglik ve huzur için dua edip ilahi okudu.

Ayini izleyen Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mehmet Emin Bilmez, ayinin huzur ortaminda icra edildigini söyledi.

Emegi geçenlere tesekkür eden Bilmez, "Dilegim, önümüzdeki yil salgindan arinmis bir ortamda, daha kalabalik gruplarin katildigi, daha güzel ve fazla etkinliklerin düzenlenmesi. Ayinlerin, dügünlerin yapilmasi, egitimin baslamasi ve hayatin bir an önce normale dönmesi için bütün vatandaslarimizin asi olmasi gerektigini buradan da ifade edelim." diye konustu.

- "Bütün hastalarin sifa bulmasi için dua ettik"

Basrahip Anusyan ise sevgi adasi Akdamar'dan bütün dünyaya sevgi mesajlari verdiklerini dile getirdi.

Bu yil salgin nedeniyle burukluk yasadiklarini belirten Anusyan, sunlari kaydetti:

"Bizlerin bir seyleri baslatmasi gerekiyor. Baskalarindan bu sevginin aktarilmasini beklemek dogru degil. Bunu bizim yapmamiz gerekiyor. Her zaman ilk adimi bu ülkede atmamiz en dogrusu. Mutluyuz ama bir burukluk var. Ülkemizin, dünyanin saglik sartlarindan dolayi bir burukluk yasiyoruz. Bu buruklugun tekrar mutluluga dönüsmesi, bütün hastalarin sifa bulmasi için dua ettik. Herkese çok tesekkür ederiz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile