Akdeniz Belediye Başkanı Türk: Polis Baskınları Hukuk Dışı

Akdeniz Belediye Başkanı Türk: Polis Baskınları Hukuk Dışı

Mersin’in BDP’li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, polisin dün belediyeye ait eğitim destek evlerinde yaptığı aramanın hukuk dışı olduğunu ileri sürdü.

Türk, Mesudiye Mahallesindeki Akdeniz Belediyesi Müfide İlhan Eğitim Merkezi önünde BDP İl Başkanı Musa Kulu ile yönetici ve öğrencilerinde katıldığı bir basın açıklaması yaptı. Baskınların keyfi gerçekleştirildiğini öne süren Türk, “Baskınlar hukuk dışı, arama biçiminin de hukuk devletine yakışmayan bir tarzda yapıldı” dedi.

Baskınların öğrenciler içeride iken yapılmasını eleştiren Türk, 3,5 saat süren aramaların 12 Eylül'ü aratmadığını kaydetti.

Baskınlarının, savcının 'şüpheli şahıs var' iddiasıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Türk, Eğitim destek evleri izinsiz açıldığı yönünde çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Eğitim destek evlerinin Akdeniz Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde tüm protokolleri yerine getirildikten sonra açıldığını ifade eden Türk, yasalara aykırı hiçbir durumun söz konusu olmadığını sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile