Akdeniz Belediyesi Metruk Binalarin Yikimina Devam Ediyor

Akdeniz Belediyesi Metruk Binalarin Yikimina Devam Ediyor

Akdeniz Belediyesi, ilçede artik kullanilmayan ve harabeye dönen metruk binalarin yikimina devam ediyor. Baris ve Camili mahallelerindeki iki metruk bina da yasal süreçlerinin tamamlanmasinin ardindan ekipler tarafindan kontrollü sekilde yikildi.

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, sahiplerince terk edildigi için zaman içinde harabeye dönen, halkin can ve mal güvenligini tehdit etmesinin yaninda görsel kirlilik olusturan metruk yapilarin yikimina araliksiz devam ediyor. Merkez veya kirsal bölge ayirimi yapmadan, bugüne dek ilçe sinirlarinda bulunan yüzlerce metruk binanin yikimini gerçeklestirerek görsel kirliligi ortadan kaldiran Akdeniz Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, son olarak yasal süreçleri tamamlanan Camili Mahallesi Camili Sokakta ve Baris Mahallesi 128. Cadde üzerinde bulunan iki metruk binanin kontrollü yikimini yapti.

Çevre güvenligi alinarak agir is makineleri yardimiyla yapilan yikim çalismasiyla ortaya çikan tonlarca yikinti atigi ve molozlar kamyonlara yüklenip mahallelerden çikarilirken; çesitli riskler ve tehlikeler barindiran harabe haldeki binalarin yikimina tanik olan mahalle sakinleri memnuniyetlerini dile getirdi.

Talep ve sikayetler en kisa sürede degerlendiriliyor

Fen Isleri Müdürlügü ekiplerinin sahada yaptigi tespitlerin yani sira muhtarlar, mahalle sakinleri ile bina sahiplerinin talep ve sikayetleri üzerine, vatandaslarin can ve mal güvenligi açisindan riskler olusturan, kimi zaman toplumsal sorunlara sebep olan metruk yapilarin yikim çalismalarinin kesintisiz devam edecegi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile