Akdeniz Belediyesi'nde Halk Oyunları Kursu Başlıyor

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, zeybekten horona, Kafkas oyunlarından halaya kadar pek çok farklı kültürü yansıtan ücretsiz halk oyunları kursu kayıtlarına başladı.


Akdeniz Belediyesi, “Kültür ve Sanat Halkla Buluşuyor” sloganıyla başlattığı eğitim programına bir yenisini daha ekledi. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, halk oyunları kurs kayıtlarını kabul etmeye başladı.

Akdeniz Belediyesi’nin Mesudiye Mahallesinde bulunan Müfide İlhan Kurs Merkezi’nde verilecek olan eğitimler, belediyenin diğer beceri ve meslek edinme kursları gibi ücretsiz olacak.

Halk oyunları eğitmeni Kadri Hanpolat tarafından verilecek kurslar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, “Kültür ve Sanat Halkla Buluşuyor” sloganıyla başlatılan eğitim programları ile binlerce yurttaşa ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Halk oyunları kursu ile Halay, Horon, Zeybek, Kafkas, Trakya ve Kaşık gibi farklı kültürleri yansıtan folklorik oyunları kursiyerler ile buluşturacaklarını dile getiren Cebe, “Halk oyunları, ait olduğu topluma ve kültüre ilişkin düşünce ve değerleri de açığa çıkaran ipuçları içerir. Farklı yörelerin oyunlarının, farklı kültürlerin de birbirini tanımasına ve anlamasına yardım edeceğine inanıyoruz. Bu nedenle halk oyunları kurslarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz. Kurslarımız 12 yaş üstü gençler ve yetişkinler için 2 ayrı grup halinde verilecek. Belediyemiz ve İçel Merkez Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen halk oyunları kurslarımız 29 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edecek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile