Akdeniz Belediyesi'nden Yeşillendirme Çalışması

Akdeniz Belediyesi'nden Yeşillendirme Çalışması

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, daha yeşil bir kent oluşturmak adına başlattığı ağaçlandırma çalışmalarına hız verdi.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bir yandan ilçe sınırları içerisinde bulunan park ve yeşil alanlara yenileri eklenirken, bir yandan da eskiyen parkların revize edildiği bildirildi. Bu çerçevede Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün talimatıyla çalışmalarını arttıran Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, geçmişte bakımsızlık yüzünden atıl duruma düşen Siteler Mahalle Muhtarlığı yanındaki parkta yenileme çalışmasında sona geldi. Yeni çocuk oyun grubu konulan ve çevre düzenlemesi yenilenen parkın geçiş ve yürüyüş yolları da kilit taşları ile döşendi. Parkın eskiyen kamelya ve oturma bankları da yenilenecek.
Mersin'i bir çiçek bahçesine çevirmek için kolları sıvayan ekipler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 14 bin metrekare genişliğindeki kendi fidanlığında yetiştirdiği mevsimlik çiçek ve çalı bitkilerini, kentin dört bir yanına ekmeye başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, Akdeniz sınırlarında bulunan parklar, refüjler, meydan, göbek ve uygun alanlara mevsimlik çiçek ekimi de aralıksız sürüyor. Ekipler, son olarak Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı, İhsaniye Mahallesi Serdal Kuyucuoğlu Parkı ile Kazanlı Kavşağı'nda çiçeklendirme ve yeşillendirme çalışmaları ile Akdeniz'i bin bir renkli çiçekle donattı.
Çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin ve Akdeniz'de kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak, yeşil dokuyu hakim kılmak için mücadele ettiklerini söyledi. Türk, "Akdeniz'de yaşayan değerli halkımızın rahatlıkla nefes alabileceği, ailece dinlenebileceği yeşil alan ve parkların sayısını arttırmak için çalışıyoruz. Amacımız, halkımızın ortak kullanımına açık tüm alanları temiz, sağlıklı ve düzenli bir hale getirmektir" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile