Akdeniz Belediyesinden Üniversiteyi Kazanan Ögrencilere Destek

Akdeniz Belediyesinden Üniversiteyi Kazanan Ögrencilere Destek

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, hizmete açtigi etüt merkezi sayesinde, bir yandan gençleri üniversite sinavina hazirlarken, diger yandan Türkiye’nin farkli üniversitelerini kazanan ögrencilere de maddi destek sagliyor.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü, ögrencilere katki sunmayi sürdürüyor. Baskan Mustafa Gültak’in göreve gelmesiyle birlikte ilçede egitime yönelik projeler artarken, maddi anlamda da ögrencilere destek saglaniyor. Akdeniz’e birçok yeni egitim alani kazandirilirken, hem üniversiteye hazirlanan hem de üniversiteyi kazanan gençler yalniz birakilmiyor.

Üç yilda 3 milyon 976 bin 800 lira destek saglanmis olacak

İçel’in en cazibeli ve donanimli etüt merkezlerinden birine sahip olan Akdeniz Belediyesi, girdikleri sinav sonucu üniversite kazanan ögrencileri de unutmayip destek sunuyor. 2021 yilindan bugüne dek üniversiteyi kazanan ögrencilere destek veren Akdeniz Belediyesi, aradan geçen süreçte 1 milyon 465 bin 800 lirayi ögrencilerin hesaplarina yatirdi. Bu yil da 264 ön lisans, 382 lisans olmak üzere 646 ögrenciye 2 milyon 511 bin destek verilecek. Ögrencilerin ilk taksitleri hesaplarina yatirilirken, kalan taksitleri de önümüzdeki günlerde hesaplara aktarilacak.

“Etüt merkezi sayesinde üniversite kazanan gençlerimizin sayisi artti”

Egitime büyük önem verdiklerinin altini çizen ve her zaman ögrencilerin yaninda olduklarini belirten Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, “Göreve geldigimiz günden beri en çok önemsedigimiz kesim, gençler ve kadinlardir. Birçok alanda oldugu gibi egitimde de ciddi yatirimlar yaptik. Akdeniz’de, üniversiteye hazirlanan gençlerimizin yararlanacagi bir etüt merkezi yoktu. Bu konuda hemen çalismalarimiza basladik ve Metropol Gökdelen binasinin 29’uncu katinda güzel ve donanimli bir etüt merkezi kurduk. Alanlarinda uzman ögretmenlerimiz, burada lise mezunu gençlerimize, sayisal ve esit agirlik alanlarinda kurs veriyor. Bu sayede ilçemizde üniversiteyi kazananlarin sayisi her geçen gün artarken, aralarindan Türkiye dereceleri kiran ögrencilerimiz de çikmaya basladi.

Öte yandan son 3 yildir Türkiye’de çesitli üniversiteleri kazanan ve ailesi ilçede yasayan ögrencilerimize maddi destek de sagliyoruz. Bu yilla birlikte üniversitelerin 2 yil, 4 yil veya daha üzeri bölümlere yerlesen gençlerimize toplam 3 milyon 976 bin 800 lira destek saglamis olacagiz. Anasinifindan üniversiteye dek her yas ve kesimden insanimizin hayatina dokunmaya, egitim süreçlerine katki sunmaya devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile