Akdeniz Bienali Genç Sanatçilari Izmir'de Bulusturacak

Akdeniz Bienali Genç Sanatçilari Izmir'de Bulusturacak

Izmir Büyüksehir Belediyesi ile K2 Güncel Sanat Merkezi tarafindan düzenlenen Izmir Akdeniz Bienali (IAB), 11 Eylül 2023-11 Mart 2024 tarihlerinde izleyiciyle bulusacak. 2026 Avrupa Gençlik Baskenti adayi Izmir’de gençlige odaklanan bienal Akdeniz’e kiyisi olan 18 ülkeden 33 sanatçiyi “Ayni Suya Bakmak” temasiyla bulusturacak.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in Izmir’in Akdeniz’deki öncü rolünü artirma ve Izmir’i bir sanat kentine dönüstürme vizyonu çerçevesinde bu yil ilk kez Akdeniz Bienali düzenleniyor. Akdeniz cografyasinin ortak tarih ve kültürünü isaret eden bienal K2 Güncel Sanat Merkezi isbirligiyle 11 Eylül 2023-11 Mart 2024 tarihlerinde izleyiciyle bulusacak. Ülkemizde yasanan deprem felaketinin ardindan ertelenen ve yeniden kurgulanan bienal, üç kademeli olarak düzenlenecek. 11 Eylül-22 Ekim 2023 tarihlerinde sanatçilar eserlerini üretmek üzere gruplar halinde Izmir’de misafir edilecek. K2 Urla Nefes Alani’nda düzenlenecek programa Türkiye dahil olmak üzere Akdeniz’e kiyisi olan ülkelerden belirlenen genç sanatçilar katilacak. Özel olarak olusturulan kontenjan dahilinde programda 6 Subat depreminin etkiledigi bölgeden genç sanatçilar da yer alacak. Bu asamada sanatçilarin çesitli organizasyonlar araciligiyla birbirleri ve izleyiciyle iletisim içine girmeleri de saglanacak.

Akdeniz’in kültürel kapasitesi görünür kilinacak

23 Ekim 2023 - 19 Ocak 2024 tarihlerinde sanatçilarin Izmir’de ürettigi eserler sergilenmeye hazir hale getirilecek. Bu süreçte çesitli etkinlikler ve egitim programlari da yer alacak. Bienal, Kültürpark Atlas Pavyonu’nda, “Ayni Suya Bakmak” temasiyla 23 Ocak – 11 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan güncel sanat sergisiyle tamamlanacak. K2 Güncel Sanat Merkezi Kurucu Direktörü Aysegül Kurtel’in sanat direktörlügünde hayata geçirilecek olan sergide resim, fotograf, video, multimedya yerlestirme, seramik, kinetik heykel ve üç boyutlu görsel-isitsel yerlestirme gibi birçok farkli disiplinde üretilmis eserler sanatseverlerle bulusacak. Bienal, çogulculugu, çesitliligi ve özgürlügü sürdürmek için Akdeniz kültürleri ve toplumlari arasindaki diyalogu sanat araciligiyla güçlendirirken, bölgenin kültürel ve sanatsal kapasitesini de görünür kiliyor. Bienalde ele alinan temalar arasinda, müstereklesme ve dayanismanin yani sira Akdeniz kiyisinda yasayan sanatçilarin deneyimlerini yansitan konular da bulunuyor. Sanatçilar, farkli perspektiflerden gelerek ayni suya bakarken, ortak paydalari ve farkliliklariyla bir arada olmanin önemini vurguluyor.

18 ülkeden 33 sanatçi

Kültürpark Atlas Pavyonu’nda, “Ayni Suya Bakmak” temasiyla 23 Ocak – 11 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek Bienal sergisinde, Türkiye dahil olmak üzere Akdeniz’e kiyisi olan 18 ülkeden 33 sanatçinin eserleri sergilenecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile