Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Kurulması Kararlaştırıldı

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Kurulması Kararlaştırıldı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde, Türkiye Gazeteciler Platformu Başkanı Nuri Kolaylı'nın da katıldığı Antalya toplantısında, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF)'nun kurulması kararlaştırıldı.

Toplantıda; Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti, Isparta Gazeteciler Cemiyeti, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti, Hatay Gazeteciler Cemiyeti ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti tarafından AGF'nin kurulması kararı alındı.Antalya'daki toplantıda; Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nda yaşanan süreci anlatan Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Platformu Başkanı Nuri Kolaylı, "Antidemokratik seçim süreci ve 10 cemiyetin hukuka uygun olmayan gerekçelerle federasyondan ihracı, bizi, temeli sağlam ve güçlü bir yapılanma konusunda çalışmaya sevk etti. Yaptığımız görüşme ve toplantılarda bölge federasyonlarının kurulmasından sonra konfederasyon kurulması konusunda görüş birliğine vardık. İlk olarak Karadeniz ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nun kurulması yönündeki çalışmalardan olumlu sonuç alındı. Bugün de Antalya'da Akdeniz Gazeteciler Federasyonu'nun kurulması çalışmalarında bir aradayız. Platformumuzla birlikte hareket eden tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise “Her geçen gün sorunları büyüyen ve çözüm noktalarında tıkanan gazetecilik mesleğinin, artık daha güçlü bir oluşuma ihtiyaç duyduğu zorunlu hale gelmiştir. Bölgesel federasyonlar mesleki sorunlarımızın çözümüne daha hızlı ve yerinde çözümler arayacaktır. Bölgesel bir yapılanmayı uzun yıllardır hayal ediyordum. Bu hayalin gerçekleşmesi beni ve bölgede görev yapan meslektaşlarımı mutlu edecektir.” diye ifade etti.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu'nun kurulmasına öncülük eden Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yeni, şöyle devam etti: “Mesleğimizin gelişmesi, meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için atılacak her adımı destekliyoruz. Kurulacak olan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu bünyesine; bugün aramızda bulunan arkadaşlarımızın dışında KKTC başta olmak üzere Burdur, Adana ve İçel illerimiz de dahil olacaktır. Türkiye’de mesleğimiz adına atılacak en olumlu adımlardan biri olacağına inanıyoruz. Artık birbirimizle uğraşma, birbirimizi ötekileştirme gayretleri yerine, birlik ve beraberlik içinde mesleğimizin sorunlarıyla ilgilenme zamanıdır.” Toplantıya katılan ve mazeretleri nedeniyle telekonferans yoluyla toplantıya iştirak eden cemiyet başkanları; coğrafi konumu, gelişmişliği ve güçlü cemiyet yapısı nedeniyle Akdeniz Gazeteciler Federasyonu'nun, Antalya merkezli olarak kurulmasının doğru olacağı kararına vardılar. Federasyonun, mart ayı içerisinde resmen kurulup faaliyetlerine başlayacağı belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile