Akdeniz Koleji Adana'yı Temsil Edecek

Akdeniz Koleji Adana'yı Temsil Edecek

Türkiye Bilimsel Araştırmalar Kurumu'nun (TÜBİTAK) bu yıl 43’ncüsünü düzenlediği ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışmasına 7 proje ile birden katılan Akdeniz Koleji öğrencilerinin eserleri 4 derece birden aldı.

Çukurova Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen bölge finalinde, 875 projenin başvurduğu yarışmada, finale kalan 104 proje yarıştı. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede, Akdeniz Koleji’nin fizik dalında katıldığı 7 projesi arasından 2’si bölge birinciliği, biri bölge ikinciliği, biri de bölge üçüncülüğü kazandı. Bu başarıyla Akdeniz Koleji, 3-8 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacak Türkiye finalinde Adana’yı temsil etmeye hak kazandı.

Elde edilen başarı okulda şölen havasında kutlanırken, okullarının yanı sıra Adana’nın da gururu olan öğrenciler, bu başarılarını kendilerine en iyi eğitim öğretim imkanını sunan okulları adına Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Gen ve Genel Müdür Aycan Aktürk’e armağan ettiler.

Gen ve Aktürk ise, kendilerine bu başarıyı armağan eden bölge birincileri Nilsu Demircan- N.Bikem Şendağ ile yine bölge birinciliğini alan Canan Tatar-İrem Karatop, ikincilik ödülünü alan Gözde Güler-Gözde İçten ile üçüncülük ödülünü alan Melisa Adsız-Gizem Kayadelen’i kutladılar.

Gen ve Aktürk, bu başarıda emeği bulunan Fizik öğretmeni S. Evren Özyandı’ya da teşekkür etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile