Akdeniz Sanayi Sitesi'nin Imar Problemleri Çözüme Kavusuyor

Akdeniz Sanayi Sitesi'nin Imar Problemleri Çözüme Kavusuyor

Kepez Belediyesi, Akdeniz Sanayi Sitesi’nin imar ve mülkiyetle ilgili üç önemli problemini çözüme kavusturdu. Kat artisina yönelik imar plani tadilati talebi karsilanan sanayi sitesindeki dükkanlarin ifraz problemi de çözüldü.

Son olarak Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin, Ünsal Mahallesi’ndeki 100 dönüm arazisinde 30 yila yakin yasanan gecekondu isgali problemi de ortadan kaldirildi.Isgal probleminin çözümü, gecekondu sahiplerine ilgili kanunlar kapsaminda yapilan arsa tahsisiyle gerçeklestirildi.

Kooperatifin tapulu arazisini tahliye etmeleri amaciyla gecekondu sahiplerine, Ünsal Mahallesi’nde 30 dönümlük bir Hazine arazisi tahsis edilmisti. Bu araziye konutlarin yapilabilmesi amaciyla 1996’da bir yapi kooperatifi kurulmustu. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, göreve gelmeden 11 yil önce kurulan bu kooperatifin imar ve mülkiyetle ilgili sorunlarini çözerek, konutlarin yapilmasini sagladi.

“Sanayiye yeni dükkanlar”

Kepez Belediyesi, Sanayi gelisim alaninda kalan diger gecekondu sahiplerine de meclis karari ve ilgili kanunlar kapsaminda arsa tahsisini yapti. Böylelikle 10 yila yakin süren çalisma neticesinde Akdeniz Sanayi Sitesi’nin gecekondu problemi, hem sanayi esnafini hem de gecekonducu vatandaslari mutlu edecek sekilde çözülmüs oldu. Yapilan imar ve mülkiyet çalismalari sayesinde Akdeniz Sanayi Sitesi’ne yüzlerce yeni dükkan yapilabilecek.

“Dükkanlarin yapimi 2022’de”

Baskan Hakan Tütüncü de, gecekondu tahliye sorunu çözülen Sanayi gelisim alaninda gelinen son durumu konusmak amaciyla Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Baskani Mehmet Öztürk, gecekondularin tahliyesinde sona gelindigini belirtti.

Söz konusu alana 200’den fazla dükkân yapilacagini aktaran Mehmet Öztürk, yeni dükkanlarin yapimina da 2022 yilinin ortalarinda baslanilacagini söyledi.



“Tahliyeler basladi”

Baskan Tütüncü de, arsa tahsisini yaptiktan sonra gecekondu hak sahiplerine, evlerini bosaltmalari için ek süre verildigini, bu sürenin dolmasindan sonra sorunsuz sekilde gecekondularin tahliye edilmesine baslandigini söyledi.

Tütüncü, “Sanayi sitesinin gecekondu probleminin çözümünü ötelemek, daha sonraya birakmak, halinin altina süpürmek gibi bir yola asla tenezzül etmedik. Sanayi arazisindeki gecekondu problemini çözmek 10 yilimizi aldi. Sanayinin tüm yollarinin sicak asfaltinin yapilmasindan yeni parklar kazandirilmasina, sosyal tesislerden imar sorunlarinin çözümüne kadar birçok hizmet yaptik” ifadelerini kullandi.

“Sanayiye gelir “

Tütüncü, Sanayinin gecekondu problemini çözülmesini, devrim olarak nitelendirerek, “Mülkiyet problemini çözmemiz, Sanayi için müthis bir devrim olmustur. Bu devrimi Sanayi kooperatifi ile basardik. Sanayi esnafimiza, kooperatif üyelerimize çok ciddi bir gelir saglamis olduk. Hesap edilemeyecek kadar yüksek meblaglara tekabül eden bir gelir saglamis olduk. Sanayi alanlarina hep farkli baktik. Burada binlerce dükkan var. 10 binlerce insan çalisiyor. Yil içerisinde yüz binlerce kisi, sanayi sitesine hizmet almaya geliyor. Bankaciliktan tornaciliga kadar sanayide her alanda hizmet var. Kocaman bir sehir olan sanayiye hizmet etmeye, sanayi esnafiyla gönül bagimizi güçlendirmeye devam edecegiz” açiklamalarinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile