Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri Açiklandi

Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri Açiklandi

Akdeniz Üniversitesi tarafindan geleneksel olarak düzenlenen çevre alaninda Türkiye’nin en uzun soluklu organizasyonlarindan olan Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri-2023’ün kazananlari belli oldu. Ödüller Haziran ayindaki törenle 26’inci kez sahiplerini bulacak.

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunlari Arastirma ve Uygulama Merkezi tarafindan, 26 yildir düzenlenen Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri-2023 açiklandi. Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri her yil, Akdeniz Üniversitesi, Antalya ve Türkiye ölçeklerinde ve ayrica Bilim Onur, Bilim Hizmet, Bilim Tesvik ve Özel Ödül kategorilerinde; dogal kaynaklarin ekolojik ilkelere uygun olarak kullanilmasinin saglanmasina, çevre kirliliginin önlenmesi için stratejiler gelistirilmesine, projeler üretilmesine ve uygulanmasina, politikalar gelistirilmesine, çevre bilinci kapsaminda ekolojik düsünme aliskanliginin gelistirilmesi ve yasama biçimine dönüstürülmesine hizmet etmis kisi, kurum ve kuruluslara veriliyor. 2023 yili Çevre Hizmet Ödüllerinin sahiplerine takdimi için ödül töreni 2024 Haziran ayinda gerçeklestirilecek.

Her yil ilgi artiyor

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, çevrenin korunmasi ve sürdürülebilir bir gelecek için çevresel bilincin artirilmasinin son derece önemli oldugunu ifade ederek, Akdeniz Üniversitesi olarak Çevre Hizmet Ödülleri ile Türkiye çapinda 26 yildir bu bilincinin yayginlastirilmasi ve çevresel duyarliligin artirilmasina katki saglamanin gururunu yasadiklarini belirtti.

Rektör Özkan, “Çevre Hizmet Ödüllerine her yil artan ilgi de bu çabanin karsilik buldugunu gösteriyor. Anaokulundan üniversite düzeyine katilim olmasi bu bilincin yediden yetmise toplumun geneline yayilmasina vesile olmasi anlaminda ayrica sevindirici.” dedi.

Çevrenin korunmasinin toplumun tamaminin ortak sorumlulugu oldugunu belirten Rektör Özkan, “Bulundugu konumda herkes elinden geldigince çevreyi korumanin ve hatta iyilestirmenin bir yolunu bulmali. Bu ödül töreni ile de sadece bu alana hizmet etmis kisileri ödüllendirmis olmuyoruz ayni zamanda örnek projeleri de yayginlastirmis oluyoruz. Bu anlamda çok yönlü bir kazanim saglanmis oluyor.” diye konustu.

Rektör Özkan, ödül almaya hak kazananlari tebrik ederek çevre için yapmis olduklari çalismalardan dolayi da tesekkür etti.

Herkesin sorumlulugu var

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunlari Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. I. Ethem Karadirek de, tüm vatandaslarin saglikli ve dengeli bir çevrede yasama hakkina sahip oldugunu vurgulayarak, çevrenin gelistirilmesi, çevre sagliginin korunmasi ve çevre kirliliginin önlenmesinin ayni zamanda tüm vatandaslarin da ödevleri arasinda oldugunu belirtti.

Son yillarda özellikle iklim degisikliginin çevre üzerindeki baskiyi artirdigini ifade eden Doç. Dr. I. Ethem Karadirek, iklim degisikligine uyum, çevrenin korunmasi ve gelistirilmesi ile sürdürülebilirligin hayatimizin vazgeçilmez unsurlari arasinda yer almasi gerektigine vurgu yapti. Çevrenin insan sagligi, ekonomi ve sosyal yasam üzerinde derin bir etkiye sahip oldugunu, gelecek nesillere saglikli ve dengeli bir çevre birakmanin tüm herkesin vazifesi oldugunun altini çizen Doç. Dr. I. Ethem Karadirek, 26’incisi düzenlenen 2023 Çevre Hizmet Ödülleri kapsaminda iklim degisikligine uyum ve çevrenin korunmasi kapsaminda yapmis olduklari çalismalarindan dolayi ödül almaya hak kazananlari tebrik ettigini bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile