Akdeniz Üniversitesi Dünyanin En Iyi Genç Üniversiteleri Arasinda

Akdeniz Üniversitesi Dünyanin En Iyi Genç Üniversiteleri Arasinda

Akdeniz Üniversitesi, THE 2024 Genç Üniversiteler Siralamasinda dünya genelinde 501+ bandindan 251-300 bandina yükselirken Türkiye’de ise devlet üniversiteleri arasinda birinci oldu.

Yüksekögretim derecelendirme kurulusu Times Higher Education (THE) tarafindan 2024 Genç Üniversiteler Siralamasi açiklandi. Dünyada 50 yas ve altindaki üniversitelerin yer aldigi siralamada 1.171 üniversite ögretim, arastirma ortami, arastirma kalitesi, uluslararasi görünüm ve endüstri olarak 5 performans göstergesine göre degerlendirildi. Dünyanin en iyi genç üniversiteleri arasina ismini yazdiran Akdeniz Üniversitesi, Türkiye’de de devlet üniversiteleri arasinda birinci sirada yer aldi.

Büyük bir siçrama ile birinci siraya yerlesti

2023 yilinda Genç Üniversiteler Siralamasinda Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasinda 11. sirada yer alan Akdeniz Üniversitesi büyük bir siçrama ile 10 basamak yükselerek birinci siraya yükseldi. Dünyada ise 501+ bandindan 251-300 bandina yükseldi. Saglik alanindan mühendislige fen bilimlerinden spor bilimlerine 31 bransin yer aldigi siralamada Akdeniz Üniversitesi egitim verdigi tüm branslarda devlet üniversiteleri arasinda ilk sirada yer aldi.

“Yükselisimiz sürüyor”

Genç Üniversiteler Siralamasinda 41 yillik bir üniversite olarak devlet üniversiteleri arasinda ilk sirada yer almanin mutlulugunu yasadiklarini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, genç ama köklü bir üniversite olarak hedeflerine emin adimlarla ilerlediklerini bunun da küresel siralamalara yansidigini belirtti.

Rektör Özkan, “Görev yaptigimiz dört yil boyunca yaptigimiz çalismalarin böyle bir basariyla taçlanmasi bizi mutlu etti. Bu süreçte özellikle egitim ve arastirma alaninda yenilikçi bakis açisiyla büyük adimlar attik. Bu çabalarimiz, üniversitemizin adini hem ulusal hem de uluslararasi alanda daha iyi bir konuma tasidi. Bu konudaki kararliligimizin ve çalismalarimizin sonucunu görmek sevindirici. Bu sonuçlar gelecege yönelik hedeflerimiz için daha da büyük bir motivasyon kaynagi olusturuyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile