Dünya Savaşı ”sempozyumu Antalya’da yapıldı.
Antalya Akdeniz Üniversitesinde yapılan sempozyum, I. Dünya Savaşı sırasında uluslar arası ilişkiler, savaşan ülkelerdeki siyasi gelişmeler, cephelerdeki askeri hareketlilikler, savaş teknolojisi ve lojistiği, göç, sosyo-ekonomik hayat ve günlük yaşama ilişkin bildiriler konu alındı. Açılış programında Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrafil Kurtcepe ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan birer konuşma yaptılar. Düzenlenen sempozyuma Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi akademisyenlerinin yoğun ilgi gösterdiği ve hazırlamış olduğu çalışmaları ile sempozyuma katkı sağladıkları belirtildi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, yaptığı açılış konuşmasında, dünyanın en önemli kırılma olaylarından I. Dünya Savaşı'ın sonuçlarını değerlendirdi. Özcan, tarihin geçmişi yargılamaktan ziyade geleceği belirlemek üzere var olan ve ihtiyaç duyulan bir alan olduğunu anlattı. Ayrıca dünya barışının önemine değinerek zaman zaman ülkelerin ve sınırlarının dizayn edildiğini, bunlardan birisinin de 100 yıl önce gerçekleştirildiğini ifade eden Özcan, bu bağlamda bugün de 1.Dünya Savaşına benzer şekilde dünyanın yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını vurgulayarak, "Bu durumdan etkilenmeden kalabilmenin yolunun ise farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak birlik ve bütünlük içinde olmamız gerekiyor” dedi.
Sempozyuma, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrafil Kurtcepe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Bakir, Tarih Bölümü öğretim Üyeleri Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlhami Yurdakul,Yard. Doç. Dr. Halim Demiryürek, Söğüt Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Taner Bilgin, Yard. Doç. Dr. Refik Arikan, Yard. Doç. Dr. Ahmet Altungök ile Türkiye'den ve yurt dışından 150'ye yakın tarihçi bilim adamı katıldı.
Akdeniz Üniversitesi İle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Ortaklaşa Sempozyum
Antalya Akdeniz ile Üniversitesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenledikleri “Savaşan Devletlerin Tarihçilerinin Gözüyle 100. Yılında I.