Akdeniz Üniversitesi'nde Ögrenciler Için Üç Merkez Açilisi Yapildi

Akdeniz Üniversitesi'nde Ögrenciler Için Üç Merkez Açilisi Yapildi

Akdeniz Üniversitesi ögrencilerine ve ögrenci topluluklarina hizmet edecek olan Psikolojik Destek ve Rehabilitasyon Merkezi, Ögrenci Toplulugu Merkezi ve Akdeniz Restoran’in açilisi yapildi.

Psikolojik Destek ve Rehabilitasyon Merkezi, Ögrenci Toplulugu Merkezi ve Akdeniz Restoran’in açilisi gerçeklestirildi.

Açilista konusan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Göreve baslamamizin ardindan geçen yaklasik 4 yilin sonunda yaptigimiz çalismalar meyvelerini veriyor. Geçen hafta açilis için son hazirliklari yapilan Katli Otopark ve Hasta Yakinlari Konukevi ile Ileri Saglik Arastirma Merkezi’ni ziyaret etmistim. Bugün de Psikolojik Destek ve Rehabilitasyon Merkezimiz, Ögrenci Toplulugu Merkezimiz ve Akdeniz Restoran’in açilisini yapiyoruz. Üniversitemize, sehrimize ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum" dedi.



"Ögrencilerimizin sosyal gelisimini de çok önemsiyoruz"

Tesislerin üniversite için önemli kazanimlar oldugunu söyleyen Rektör Özkan, "Ögrencilerimizin akademik gelisimi kadar sosyal gelisimini de çok önemsiyoruz. Özellikle bugün açilisini yaptigimiz tesisler dogrudan ögrencilerimizle ilgili konular. Onlara kendilerini gelistirebilecekleri konularda alan açmaya ve her türlü destegi saglamaya çalisiyoruz" seklinde konustu.



"Uzmanlar tarafindan destek saglanacak"

Rektör Özkan, "Psikolojik Destek ve Rehabilitasyon Merkezi toplam 774 metrekarelik bir kullanim alaninda, 6 görüsme odasi, 73 kisilik çok amaçli salon, grup seans odalari ile ögrencilerimize psikolojik açidan gelisme, sorunlarla stresle basa çikma, kisisel gelisim ve iliskiler gibi konularda uzmanlar tarafindan destek saglayacak. Ayni zamanda Kariyer Merkezimiz de yine bu binada ögrencilerimize hizmet verecek" ifadelerini kullandi.

"12 ögrenci toplulugumuzun kullanimina sunacagiz"

Ögrenci Toplulugu Merkezinin de açilisini yaptiklarini söyleyen Rektör Özkan, "Çadir salon 2000 yilinda ögrencilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetleri için yapilmis yaklasik 500 metrekarelik bir alan. Müzik, sinema, dans ve tiyatro alanlarinda 12 ögrenci toplulugumuzun kullanimina sunacagiz bu alani da" dedi.



"Ekmek ve pastacilik ürünleri hazirlanacak"

Rektör Özkan, ögrencilerin çalismalarini sergileyecegi Gastronomi Toplulugu’nun ekmek ve pastacilik ürünlerini hazirlayacagi Akdeniz Restoran’in açilisini da yaparak ögrencilerin kullanimi için planlanan tüm bu merkezlerin hayirli olmasini diledi.

Rektör Özkan ve beraberindeki heyet üç merkezin önünde kurdele keserek emegi geçenlere tesekkür etti.

Açilis törenlerine; Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ayse Gülbin Arici, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Sükrü Özen, Genel Sekreter Dr. Ali Evren Imre, Genel Sekreter Yardimcisi Gülsüm Aktag, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile