Akdeniz Üniversitesi'nde Tip Egitimi Çagi Yakalayacak

Akdeniz Üniversitesi'nde Tip Egitimi Çagi Yakalayacak

Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantisi gerçeklestirildi. Tip Fakültesi için planladiklari yeni egitim sistemini anlatan Rektör Özlenen Özkan, hedefin Nobel ödülü alacak ögrenciler yetistirmek oldugunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi’nde 2021 yilinin degerlendirildigi Tip Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantisi gerçeklestirildi.

Atatürk Konferans Salonu’nda yapilan Akademik Genel Kurul Toplantisi’na Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Ayse Gülbin Arici, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erol Gürpinar, Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Hastane Bashekimi Prof. Dr. Yildiray Çete ve Tip Fakültesi ögretim üyeleri katildi.



“Pandemide iyi bir sinav verdik”

Konusmasina 1 buçuk yillik görev süresini degerlendirerek baslayan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Göreve geldigimizde öncelikle Covid-19 pandemisinin olusturdugu zorluklarla mücadele ettik. Covid’in birkaç yönü vardi. Bunlar saglik, ekonomi ve egitim. Bence pandemide Akdeniz Üniversitesi iyi bir sinav verdi. Hem saglik ve tedavide, hem egitimde hem de ekonomik olarak çalisanlarimizi desteklemek açisindan ben iyi bir sinav verdigimizi düsünüyorum. Bu açidan çok tesekkür ediyorum hepinize hep beraber yaptik bunu” dedi.



“YÖKAK kriterleri rehberlik edecek”

Ilk günden buyana akreditasyon süreci için yogun mesai harcadiklarini belirten Rektör Özkan, “Bu yogun ve mesakkatli sürecin sonunda 54 üniversite içerisinden sadece 9’u akredite olmaya hak kazandi. Biz Tip Fakültesi olarak çift akredite olan bir fakülteyiz. Bizim önümüzde rehberlik edecek en standart unsur akreditasyon” diye konustu.

Rektör Özkan, uzaktan egitim konusunda da Prof. Dr. Murat Turhan sayesinde uzaktan egitimi basariyla yürüttüklerini, bu sistemin YÖKAK’ta da çok ciddi puanlar alarak örnek gösterildigini ifade etti.



“Nobel alacak ögrenciler çikabilir”

Rektör Özkan, Tip Fakültesi’nde uygulanmasi hedeflenen yeni egitim modeliyle ilgili de bilgi verdi. Rektör Özkan, “Hekimlik meslegi pratigindeki gibi semptom bazli egitim müfredatini getirmek istiyoruz. Ögrencilerimizin daha ilk yillarindan itibaren vakalar ve semptomlar üzerinden egitim görecekleri bir sisteme geçmeyi düsünüyoruz. Hazirlik süreci mesakkatli ve bildigimiz klasik egitimden farkli bir egitime geçis söz konusu. Hedefimiz öncelikle çok saglam doktor yetistirmek. Bununla beraber TUS’ta iyi derece yapan ve alanlarinda öncü bilim adami yetistirmek istiyoruz. Insallah bu sistemle Nobel ödülü alan ögrenciler çikacaktir” seklinde konustu.



“Tip egitimi çagi yakalayacak”

Ayrica online sinavlar için tabletler, simülasyon laboratuvarlari gibi yeni düzenlemelerle tip egitimini çagi yakalayacak seviyede daha da güçlendireceklerini ifade eden Rektör Özkan, “Ben burada çok iyi ögretim üyeleri görüyorum ama daha iyi olmamiz gerekiyor. Bu kadar hizli giden bir dünyada en yavas revize olan en yavas hareket alani bulan sey belki de egitim. Ama biz bunu Akdeniz Üniversitesi olarak günün sartlarina adapteye adayiz” dedi.



“Çikti odakli akilli proje yönetim sistemi”

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Turhan, sunumunda Bilimsel Arastirma Projeleri Modeli, Bilimsel Arastirma Vadisi ve ögretim üyesi atama yükseltme kriterleri ile ilgili çalismalardan bahsetti. 2021 yilinda hayata geçirilen çalismalari anlatan Prof. Dr. Murat Turhan “Rektör hocamizin ilk gündem maddesi olan Üniversitemizin bilimsel arastirma projelerine ayrilan kaynaklari verimli, adaletli ve çikti odakli olarak kullanabilmek için hayata geçirdigimiz ‘Çikti Odakli Akilli Proje Yönetim Sistemi’ üniversitemiz için önemli kazanimlardan biri oldu. Bu sayede yapilan tüm projeler bilimsel arastirma, patent veya girisimcilik olarak üniversitemize katki saglayacak herkes bu kaynaklardan objektif olarak yararlanacak” dedi.

Atama yükseltme kriterlerinde de herkesin esit sistemle degerlendirilecegini söyleyen Prof. Dr. Turhan bu kapsamda kriterlerin YÖKAK, YÖK izleme ve arastirma odakli üniversite kriterlerini destekleyecek sekilde yeniden tasarlandigini ifade etti.



“Tip egitimi ile öncü olacagiz”

Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erol Gürpinar da yaptigi sunumda ögretim elemanlari ile ilgili bilgiler, egitimde ve arastirmada mevcut durumu, gelecek ile ilgili dekanlik olarak planlari hakkinda detayli olarak bilgi verdi. Tip egitiminde yapilmasi planlanan degisikliklerden bahseden Prof. Dr. Gürpinar, Ters Yüz Egitim Modeli, Semptom Bazli Egitim Modeli konu basliklari altinda yurtdisinda yayginligi giderek artan modeller hakkinda bilgiler aktararak bu programlar hayata geçirildiginde Türkiye’de örnek gösterilen bir fakülte olacaklarini söyledi.

Tip Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantisi soru cevap bölümünün ardindan son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile